Παρασκευή , 29/03/2024

ΕΡΕΥΝΑ: Οι θετικές επιπτώσεις και τα οφέλη για την υγεία, για αυτούς που επιλέγουν να διαβάσουν βιβλία, αντί να «σερφάρουν» στο ίντερνετ

Το ίντερνετ είναι μια πολύ θετική σελίδα όσο αφορά την αναζήτηση διάφορων αποριών και πραγμάτων που δεν γνωρίζουμε, αλλά και ένα μέσω ψυχαγωγίας για να περνάει κάποιος την ώρα του. Πολύ όμορφα μέχρι εδώ, αλλά πέρα από αυτό είναι και ένα μέσω το οποίο όταν δεν το χρησιμοποιεί κάποιος με μέτρο και εθίζεται σε αυτό, χάνει τον έλεγχο της ίδιας του της ζωής.

Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει πως η συνεχείς και υπερβολική χρήση ενός υπολογιστή έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία όλων, και ιδίως στα παιδιά. Σύμφωνα με έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί στην Αμερική το 1/3 των εφήβων αισθάνονται κακόκεφοι και λυπημένοι τουλάχιστον μια φορά την βδομάδα. Συγκεκριμένα έχει αναφερθεί πως οι έφηβοι που περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στο ίντερνετ μπροστά από μια οθόνη αντιμετωπίζουν υψηλότερα επίπεδα συναισθηματικής δυσφορίας, άγχους και κατάθλιψης.

Ευτυχώς από την άλλη μεριά έχουμε ένα ποσοστό ανθρώπων οι οποίοι διαβάζουν αρκετά βιβλία με πολύ καλές προοπτικές γνώσης αλλά και καλής υγείας του οργανισμού τους. Γιατί το λέω αυτό όμως; Η ανάγνωση βιβλίων όχι μόνο κάνει καλό στο μυαλό και στον ίδιο τον εγκέφαλο απομακρύνοντας την πιθανότητα εκδήλωσης άνοιας, αλλά συνδέετε και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Οι άνθρωποι που διαβάζουν ένα βιβλίο έστω και για μισή ώρα κάθε μέρα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά περίπου 20%, σύμφωνα πάλι με μια αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Ενώ σε μια πιο παλιά αναφέρετε πως η ανάγνωση βιβλίων βοηθά στον ύπνο, στην ψυχική διάθεση, στην καθυστέρηση της νόσου Αλτσχάιμερ. Η ανάγνωση βιβλίων ακόμη και για μισή ώρα καθημερινά προσφέρει σημαντικό πλεονέκτημα επιβίωσης, σε σχέση με όσους δεν διαβάζουν καθόλου. Και αυτό το πλεονέκτημα για τους αναγνώστες των βιβλίων ισχύει άσχετα με το εισόδημά τους, την μόρφωσή τους, την εξυπνάδα τους, το φύλο τους, την ηλικία τους, την οικογενειακή κατάστασή τους ή άλλες παραμέτρους.

Άρα φτάνουμε στο συμπέρασμα πως όσοι διαβάζουν βιβλία αντί να ‘’σερφάρουν’’ διαρκώς στο διαδίκτυο πέρα από τις γνώσεις που αποσκοπούν, έχουν πολύ παραπάνω οφέλη για την κατάσταση της υγείας τους στο μέλλον.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …