Παρασκευή , 19/04/2024

ΕΡΕΥΝΑ Σεξουαλικά όνειρα: Τι σημαίνουν και πώς επηρεάζουν την ψυχολογία μας – Ποιοι άνθρωποι τα βλέπουν και γιατί;

Όταν την επόμενη φορά ονειρευτείτε πως κάνετε σεξ με κάποιον, δεν υπάρχει λόγος να ταραχτείτε. Υπάρχει λόγος και οι επιστημονικές έρευνες έρχονται να το αποδείξουν. Δεν μας πιστεύετε; Γι’αυτό σας παρουσιάζουμε τις αποδείξεις…

Μελέτες έχουν διαπιστώσει πως όταν κάποιος άντρας ή μία γυναίκα βλέπει σεξουαλικά όνειρα, δεν σημαίνει ότι θέλει και να κάνει στην πραγματικότητα σεξ με τον/την sex partner που βλέπει. Μάλιστα, μια θεωρία πιστεύει ότι τα σεξουαλικά όνειρα προέρχονται από την αύξηση της ντοπαμίνης, μίας ουσίας, η οποία δρα στο κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου και ελέγχει τις ερωτικές επιθυμίες.

Χωρίς αμφιβολία, συνήθως ονειρευόμαστε ότι κάνουμε σεξ με κάποιον που δεν θα προσεγγίζαμε ποτέ με αυτό τον τρόπο και αυτό γιατί τα όνειρα ερωτικού περιεχομένου είναι πιο πολύ ψυχολογική ένωση παρά σωματική. Αλλά μην φοβάστε. Την επόμενη φορά που θα δείτε στο όνειρό σας πως κάνετε σεξ με κάποιον ή κάποια, ίσως σημαίνει πως έχετε συνδεθεί με το συγκεκριμένο άτομο σε κάποιο επίπεδο, όχι όμως απαραίτητα σε σεξουαλικό.

Τώρα , όσο για την συχνότητα, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι νέοι άντρες έχουν μόνο εννιά φορές το χρόνο σεξουαλικά όνειρα ενώ πολλοί από αυτούς μπορεί να μην έχουν και καθόλου. Όσο για τις γυναίκες, η λέξη «αψυχολόγητες» είναι η κατάλληλη για να τις χαρακτηρίσουμε, μιας και ποτέ δεν είναι σταθερός ο αριθμός των σεξουαλικών τους ονείρων. Αυτό όμως που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, είναι πως τα σεξουαλικά όνειρα των γυναικών, πολλές φορές είναι και προμηνύματα για τον επόμενο ερωτικό τους σύντροφο.

Όταν λοιπόν την επόμενη φορά ονειρευτείτε ότι κάνατε σεξ με κάποιον, μην σας πιάνει πανικός. Ή απλά τον συμπαθείτε πολύ, ή καλού κακού ετοιμαστείτε γιατί μπορεί να είναι και ο επόμενός σας σύντροφος.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …