Πέμπτη , 25/04/2024

Η αστεία νοοτροπία του Έλληνα να ξεκινάει γυμναστήριο ένα μήνα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές

Μπορείς να το παραδεχτείς, το καλοκαίρι πλησιάζει και το άγχος για την πρώτη εμφάνιση είναι μεγάλο. Έχεις αρχίσει και αγχώνεσαι αρκετά και σκέφτεσαι μα καλά πόσο έφαγα πάλι χτες; Για τους άντρες, το άγχος του πάχους και της κακής εμφάνισης δεν είναι ακριβώς το ίδιο με εκείνο των γυναικών. Μία γυναίκα σπάνια δίνει φοβερή άφεση αμαρτιών στον εαυτό της.

Είναι πολύ πιο συχνό ένας άντρας να κοιτάζεται και να μονολογεί “δεν τρέχει κάτι, καλός είμαι και έτσι”. Βρίσκοντας άλλοθι στην συμπεριφορά του, την εξυπνάδα του, τα λεφτά του ή οτιδήποτε άλλο.  Υπάρχει βέβαια και η κατηγορία που θέλει μερικούς να σκέφτονται δεν πάει άλλο η κατάσταση και πρέπει να διορθώσω άμεσα τα κιλά που πήρα πάνω σε μεγάλα τραπέζια γεμάτα φαγητό. Και αυτό το σκέφτονται μόνο λίγους μήνες πριν το καλοκαίρι.

Και ενώ έχεις κάνει ετήσια συνδρομή στο γυμναστήριο και είμαι σίγουρη πως δεν γνωρίζεις ούτε κατά που πέφτουν οι διάδρομοι, γιατί όλο το χειμώνα έκανες βόλτες στα μαγαζιά και σκεφτόσουν πως το έκανες το περπάτημα σου και σήμερα,  ξαφνικά γίνεσαι ο πιο συχνός επισκέπτης του.

Είναι δύσκολη η προσπάθεια να ψήσεις τον εαυτό σου να σηκωθεί από τον καναπέ. Θέλει αρετή και τόλμη να το πάρεις απόφαση αλλά από την άλλη στεναχωριέσαι που για άλλη μια χρονιά δεν θα βγεις στην παραλία με σωματάρα. Πέφτεις σε μια μικρή κατάθλιψη και λες στον εαυτό σου ότι θα γυμναστείς και φέτος θα είσαι και εσύ όπως όλοι οι γυμνασμένοι,  σε μια ξαπλώστρα απολαμβάνοντας τον ήλιο και την θάλασσα. Γιατί οι άλλοι να μπορούν ενώ εσύ όχι; Γιατί οι άλλοι όλο το χειμώνα που εσύ έτρωγες και έπινες τον καφέ σου έλιωναν τα κορμιά τους ατέλειωτες ώρες στο γυμναστήριο, γι’ αυτό.

Σίγουρα μέσα σε μόλις έναν μήνα δεν μπορείς να δημιουργήσεις το σώμα που ονειρεύεσαι αλλά έχεις την συνείδηση να καταλάβεις πως μπορείς να σώσεις αρκετά την κατάσταση ώστε να έχεις μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Απλά το παίρνεις αργά απόφαση γιατί ξέρεις πως δεν έχεις άλλο χρόνο και υπομονή και επειδή το χειμώνα τα βαριά ρούχα μας κουκουλώνουν και μας καλύπτουν δεν σκέφτεσαι να γυμνάσεις ούτε το δαχτυλάκι σου.

Δείτε επίσης

To μοντέλο Dana Nesteriuk παρουσιάστρια της νέας εκπομπής «Gallery Monaco»

Το μοντέλο και διευθύντρια σε διεθνή φαρμακευτική εταιρία  Dana Nesteriuk θα παρουσιάσει τη νέα εκπομπή …

Αφήστε μια απάντηση