Παρασκευή , 29/03/2024

Η Δύναμη του Τώρα – Το Παρόν είναι η μόνη σου αλήθεια

Πόσες φορές έχεις σκεφτεί να κάνεις ένα βήμα αλλά το μετάνιωσες λίγο πριν αυτό γίνει; Πόσες φορές ένιωσες πως ζεις μόνο με τις αναμνήσεις του παρελθόντος και τις προσδοκίες του μέλλοντος; Πόσες ήταν εκείνες που κόλλησες στην έκφραση «μια μέρα θα…» με την μέρα αυτή να μην έχει έρθει ποτέ, ούτε καν να έχει πλησιάσει;

Δυστυχώς, η άρνηση του παρόντος και η υιοθέτηση κάθε είδους προσδοκίας είναι χαρακτηριστικά της εποχής μας που ναι μεν έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα κάθε ανθρώπου ξεχωριστά, αλλά ταυτόχρονα επηρεάζονται από τους γύρω μας ωθώντας μας σε αντίστοιχες αντιδράσεις.

Για την ακρίβεια, οι σκέψεις μας, ο συνεχής και ακατάπαυστος νοητικός θόρυβος δημιουργούν μια αρνητικότητα με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται ψυχολογικός χρόνος και φυσικά πόνος.

Η στιγμή έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει από όσα μπορούμε να αντιληφθούμε και είναι πολύ εύκολο και απλό να σταματήσεις να αντιστέκεσαι σε αυτήν αγκαλιάζοντας το τώρα. Εξάλλου, η ποιότητα της ζωής σου εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εσένα τον ίδιο. Κανένας άλλος δεν μπορεί επηρεάσει την ζωή σου όσο εσύ, να οδηγήσει τη σκέψη σου, να δώσει πνοή στο δικό σου παρόν, στο δικό σου τώρα.

Γιατί μόνο το παρόν μπορεί να σε ελευθερώσει από τις σκέψεις και τις αμφιβολίες σου. Δεν μπορείς να βρεις τον εαυτό σου με το να μπαίνεις στο παρελθόν. Ο εαυτός σου βρίσκεσαι στο παρόν και χτίζεται κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο.

Γι’ αυτό, λοιπόν, μην επιδιώκεις να καταλάβεις το παρελθόν, αλλά ζήσε όσο πιο δυνατά μπορείς το τώρα. Γιατί το παρελθόν μπορεί να είναι μεγάλος δάσκαλος αλλά το παρόν ευτυχώς ή δυστυχώς είναι η αλήθεια σου μπορεί να επηρεάζεται από το πρίν αλλά λειτουργεί καταλυτικά στο τώρα.

Δείτε επίσης

Βαγγέλης Καράλης: «Θα δώσουμε μάχη κατά των νέων Lockdown του Χαρδαλιά» Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, «Μάχη για την Αττική»

Ο Βαγγέλης Καράλης είναι δημοσιογράφος και απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Έχει …