Σάββατο , 20/04/2024

Η ελληνική κουζίνα πρωταγωνιστεί για ακόμη μια φορά στον παγκόσμιο χάρτη γαστρονομίας – Αυτά είναι τα ελληνικά εστιατόρια που έχουν αστέρι Michelin

Σύμφωνα με τον 37ο Οδηγό «Michelin Main Cities of Europe», όλα τα ελληνικά εστιατόρια διατήρησαν τις διακρίσεις τους και φέτος. Αυτά είναι η «Σπονδή» και το «Funky Gourmet» με δύο αστέρια, η «Hytra», το «Botrini’s» και το «Βαρούλκο Seaside» με ένα αστέρι αντίστοιχα. Χωρίς αμφιβολία, το να απονέμεται το αστέρι «Michelin» σε κάποιο εστιατόριο, αποτελεί μία αναγνωρισμένη διάκριση διεθνώς.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αστέρι «Michelin», κυρίως αφορά την gourmet κουζίνα, η οποία σε κάποιους μπορεί να αρέσει και σε κάποιους μπορεί όχι. Το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα έχει να καμαρώνει και για κάτι παραπάνω από την ημέρα έκδοσης του «Michelin Main Cities of Europe 2018».

Και οι 12 λόγοι που μας έκαναν περήφανους, ακούνε στα παρακάτω πετυχημένα ονόματα των εστιατορίων που δίπλα τους από σήμερα θα γράφει και ένα τεράστιο «Success Story»: «GB Roof Garde», «Electra Roof Garden», «Premiere», «2 Mazi», «Cookoovaya», «CTC», «Sushimou», «Kuzina», «Mama Tierra», «Vezene», «Άνετον» και «Παπαϊωάννου».

Αξίζει να σημειωθεί πως δίπλα στα δικά μας ελληνικά εστιατόρια, 58 νέα, πήραν ένα Αστέρι κι έφθασαν τα 380 εστιατόρια στον φετινό Οδηγό, ενώ για πρώτη φορά, η Michelin συμπεριέλαβε ένα νέο χαρακτηρισμό, το Michelin Plate. Πρόκειται για ένα σύμβολο που αναδεικνύει τα εστιατόρια στα οποία οι επιθεωρητές ανακάλυψαν ποιοτικό φαγητό.

 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …