Τρίτη , 23/04/2024

Η επιτυχία σημαίνει και ευτυχία; Αξίζει να ακολουθήσεις τον μοναχικό και δύσκολο δρόμο τoυ «Πρωταθλητισμού»;

Ο καθένας ορίζει την επιτυχία με διαφορετικό τρόπο και την επιδιώκει με τον δικό του μοναδικό. Επαγγελματικοί ή προσωπικοί στόχοι δεν έπαψαν ποτέ να μας γοητεύουν και ίσως πολλές φορές να μας απογοητεύουν. Μη ξεχνάμε ,άλλωστε, πως η επιτυχία ίσως να εξαρτάται κάποιες φορές από τον παράγοντα τύχη αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση συνυφασμένη με αυτήν. Σίγουρα όμως κρύβει την αποτυχία. Αλήθεια, όμως, τι είναι η επιτυχία και άραγε μπορεί να προσδιοριστεί; Αυτός ο μοναχικός και δύσκολος δρόμος οδηγεί στην απόλυτη και πολυπόθητη ευτυχία;

Η επιτυχία είναι στην πραγματικότητα κάτι αόριστο, κάτι που με την πάροδο του χρόνου αναπροσαρμόζεται γιατί στην πραγματικότητα προσαρμοζόμαστε κι εμείς οι ίδιοι και αλλάζουμε. Αλλάζουμε γιατί πέφτουμε, πέφτουμε σε κάθε μας βήμα αλλά η ζωή μας δίδαξε πως να σηκωνόμαστε. Όμως δεν παύουμε να κηνυγάμε τα όνειρα, τις φιλοδοξίες, τους στόχους, την ίδια τη ζωή.

Και όχι. Η επιτυχία δεν οδηγεί στην ευτυχία. Η ευτυχία είναι αυτή που σε οδηγήσει στην επιτυχία. Άν πραγματικά αγαπάς αυτό που κάνεις τότε θα πετύχεις και κανένας δεν θα μπορέσει να σε αμφισβητήσει.

Γιατί όταν τα όνειρα γίνονται στόχοι, ο δρόμος της ζωής ανοίγεται μπροστά σου κι εσύ επιλέγεις αν θα απελευθερωθείς από κάθε είδους περιορισμό, θα οραματιστείς αυτό που θέλεις να αποκτήσεις και θα δώσεις όλο σου τον εαυτό για να το πετύχεις. Εξάλλου, μη ξεχνάς πως ο μόνος εχθρός σου είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Τα υπόλοιπα εμπόδια είναι εικονικά και αμελητέα μπροστά στη πίστη, τη θέληση και τη δύναμη που κρύβει ένας άνθρωπος μέσα του.

«Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,

να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,

γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.

Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,

τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,

τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,

αν μέν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή

συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.

Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,

τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,

αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,

αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου».

Κ.Π. Καβάφης

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …