Παρασκευή , 29/03/2024

Η ζωή είναι μικρή για δεύτερες σκέψεις – Τώρα ή Ποτέ! Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου!

Αναβάλλουμε, αμελούμε, προσπερνάμε ευκαιρίες που ενώ μας προσφέρονται απλόχερα εμείς τις βάζουμε σε αναμονή χωρίς λόγο και αιτία. Αγχωνόμαστε, στεναχωριόμαστε και αναρωτιόμαστε τι κάνουμε λάθος και στο τέλος κάθε ημέρας νιώθουμε πως δεν έχουμε καταφέρει τίποτα.

Η ζωή κυλάει κι εμείς τρέχουμε να την φτάσουμε. Τι είναι όμως αυτό που πραγματικά φταίει; Η ζωή είναι σκληρή μαζί σου ή εσύ με αυτήν;

Η απάντηση είναι μια και είναι πολύ πιο απλή απ’ όσο φαντάζεσαι. Τώρα ή ποτέ.

Πάρε τώρα τηλέφωνο την κολλητή σου και ζήτησε της συγγνώμη ακόμη κι αν νομίζεις πως είχες δίκιο. Στη τελική είναι από τους λίγους ανθρώπους που σε καταλαβαίνουν και σου συμπαραστέκονται όταν τους έχεις ανάγκη. Ξέρεις πως θα σηκώσει αμέσως το ακουστικό να σε ακούσει.

Ζήτησε του τώρα να βρεθείτε ακόμη κι αν δεν είσαι σίγουρη πως θα δεχτεί. Δεν υπάρχει κατάλληλη περίσταση, μέρα και ώρα. Αν δεν το κάνεις τώρα δεν θα το κάνεις ποτέ και θα αναρωτιέσαι για την απάντηση που θα έπαιρνες.

Κλείσε τώρα εισιτήρια και φύγε την επόμενη βδομάδα. Πάντα ήθελες να κάνεις αυτό το ταξίδι όμως ποτέ δεν τα κατάφερες. Οι δικαιολογίες είναι πολλές για να μείνεις πίσω όμως οι εμπειρίες που θα αποκτήσεις άπειρες για να σε κρατήσουν σπίτι. Μόνη ή με παρέα σου αξίζει να ξεφύγεις για λίγο από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Πες της πως την αγαπάς τώρα. Μπορεί να μην το δείχνει, όμως κάθε μητέρα έχει την ανάγκη να ακούει αυτές τις δύο μικρές λέξεις από το παιδί της όσο πιο συχνά γίνεται. Και πίστεψε με όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν θα κουραστεί να περιμένει να ακούσει πως την αγαπάς.

Γι’ αυτό, λοιπόν, βάλε φίλτρο, κάνε καλό καφέ και κάνε τη ζωή φίλη σου. Ποτέ δεν είναι αργά κι εσύ ποτέ μεγάλος για τίποτα.

Δείτε επίσης

Βαγγέλης Καράλης: «Θα δώσουμε μάχη κατά των νέων Lockdown του Χαρδαλιά» Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, «Μάχη για την Αττική»

Ο Βαγγέλης Καράλης είναι δημοσιογράφος και απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Έχει …

Αφήστε μια απάντηση