Πέμπτη , 28/03/2024

Η Ιρλανδία με το gay ζευγάρι και τα χάδια στην σκηνή, η εκρηκτική Neta του Ισραήλ και η «Beyonce των Βαλκανίων» Φουρέϊρα, Φαβορί για την Πρωτιά – Αναλυτικά οι χώρες που «χτυπούν» την 10αδα στην Eurovision

Με την Ελλάδα να έχει αποκλειστεί από τον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού και την Κύπρο να έχει πάρει το πράσινο φως, αυτή η Eurovision έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις Βαλκανικές χώρες.

Τα προγνωστικά έχουν πάρει φωτιά, τα στοιχήματα δεν σταματούν και οι Eurovision Fans μαζί με του Γιουροβιζιονολόγους ολόκληρου του πλανήτη, είναι έτοιμοι να βγάλουν τον μεγάλο νικητή και όλα δείχνουν πως το τελικό αποτέλεσμα έχει ήδη προκαθοριστεί.

Μπορεί τίποτα να μην είναι ακόμη σίγουρο για την τελική θέση της κάθε χώρας, αλλά φέτος όλα είναι διαφορετικά. Οι χώρες, τα τραγούδια, η διάθεση και η σκηνική παρουσία μπήκαν στο τραπέζι και η μεγάλη λίστα με την τελική δεκάδα έχει ήδη ανακοινωθεί από τους ειδικούς της Eurovision. Αξίζει να σημειωθεί πως μιλάμε για το 50% των αποτελεσμάτων της κάθε χώρας, μιας και το υπόλοιπο μισό έρχεται από τους κριτές που θα ψηφίσουν μαζί με τους θεατές.

Χωρίς αμφιβολία, η Ελένη Φουρέιρα κατάφερε να κερδίσει την αγάπη του κοινού της Eurovision με το Fuego και εκείνοι της κάνουν δώρο μία θέση στην 5άδα σίγουρα. Το φλογερό της ταμπεραμέντο μπορεί να την ανεβάσει μέχρι και την δεύτερη θέση, ενώ η δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα με την καταγωγή της και την συμμετοχή της με την Κύπρο, δεν της έδωσαν την πολυπόθυτη πρωτιά.

Μεγάλο φαβορί για τον αυριανό τελικό θεωρείται η Τσεχία, μετά από την συμμετοχή της στον Α’ ημιτελικό και… το διάσημο πια χορευτικό με τα οπίσθια των τριών συμμετεχόντων. Τεράστια αποδοχή όπως φαίνεται, είχε και το ευρωπαϊκό Game Of Thrones, δηλαδή η φετινή συμμετοχή της Δανίας, η οποία δανείστηκε πολλά στοιχεία από την διάσημη σειρά και ήδη πολύ την προσθέτουν στην τελική δεκάδα.

Φεύγουμε όμως και εκτός Ευρώπης με την Αυστραλία, μιας και το τραγούδι που παρουσιάστηκε στον Β’ Ημιτελικό του διαγωνισμού, κατάφερε να κάνεις τους τηλεθεατές να χορέψουν. Φυσικά δεν μιλάμε για την πρωτιά, αλλά για μία καλή θέση στην 5άδα του διαγωνισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που κερδίσει η Αυστραλία την Eurovision, ο διαγωνισμός θα γίνει σε μία χώρα της Ευρώπης.

Ας μιλήσουμε όμως για πρωτιές. Πολλοί είναι εκείνοι που δίνουν την πρωτιά στην Netta του Ισραήλ, στο συγκρότημα της Βουλγαρίας που πολλοί τους ονομάζουν «Black Sia Peas”, αλλά και η Μολδαβία που θύμισε σε πολλούς την παλιά καλή Eurovision και ανέβηκε στην εκτίμηση των θεατών μετά την εμφάνισή της στον Β’ Ημιτελικό.

Η Ιρλανδία φαίνεται πως κατάφερε να κερδίσει την αγάπη των fans του διαγωνισμού, όχι μόνο για την γλυκιά ερωτική μπαλάντα που στέλνει να διαγωνιστεί στην σκηνή του Altice Arena, αλλά με την σκηνική της παρουσία. Μπορεί κάποιοι να το θεώρησαν ακραίο, αλλά ο έρωτας δεν κοιτάει αν είσαι άντρας και γυναίκα. Έτσι, οι Ιρλανδοί επιστρατεύουν ένα gay ζευγάρι, για να ζήσει τον έρωτά του στην σκηνή της Eurovision και να μας κάνει να μείνουμε με το στόμα ανοιχτό

Το λάγνο βλέμμα του Σουηδού τραγουδιστή κατάφερε να κερδίσει την αγάπη του κόσμου, μιας και όπως δείχνουν τα προγνωστικά, ίσως καταφέρει να μπει στην τελική δεκάδα, με την Ουγγαρία από την άλλη, να κερδίσει στα ημιτελικά και να αγωνίζεται για μία θέση στην δεκάδα, αλλά όλοι το θεωρούν απίθανο.

Δες πώς διαμορφώνεται η τελική δεκάδα από τις μέχρι τώρα προτιμήσεις

  1. Ιρλανδία
  2. Ισραήλ
  3. Κύπρος
  4. Βουλγαρία
  5. Τσεχία
  6. Ολλανδία
  7. Αυστραλία
  8. Αυστρία
  9. Ουκρανία
  10. Δανία

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …