Παρασκευή , 29/03/2024

Η μόδα του «Book Club» στην Ελλάδα – Ένα διαφορετικό coffee meeting περί τέχνης …

Μία νέα μόδα φαίνεται πως έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας, η οποία μάλιστα κερδίζει καθημερινά και νέους ανθρώπους. Καθημερινά βλέπεις να ξεφυτρώνει και ένα καινούριο book club στην παρέα σου και μία διαφορετική δικαιολογία για καφέ και συζήτηση γεννιέται.

Πρόκειται μάλιστα για μία μόδα που ήρθε από την Αγγλία, αλλά δεν μας είναι καθόλου άγνωστοι, μιας και πολλές παρέες είναι εκείνες που συναντιούνται και σχολιάζουν τα βιβλία που διαβάζουν στον ελεύθερο χρόνο τους. Το “Book Club” είναι κάτι διαφορετικό από μία απλή ομαδική κριτική βιβλίου. Ενώνει παρέες, δημιουργεί απόψεις και φυσικά φέρνει την τέχνη της συγγραφής κοντά στην καθημερινότητα.

Σε ένα “Book Club”, θα περάσουν πολλά βιβλία από τα χέρια σου. Βιογραφίες, μυθιστορήματα, μικρές ιστορίες αγάπης, ακόμη και αστυνομικά διηγήματα. Αν γίνεις μέλος της, αυτό που καλείσαι να κάνεις, είναι να οργανώσεις τον χρόνο σου σωστά, έτσι ώστε καθημερινά να μπορείς να διαβάζεις ένα κεφάλαιο από το βιβλίο που έχει επιλέξει η παρέα σου.

Οι συναντήσεις σας, θα γεμίσουν με ιδέες, εικόνες και διαφορετικές απόψεις, ενώ πολύ γρήγορα δεν θα περιμένεις την ώρα για να βρεθείς και πάλι με τους ανθρώπους που στην ουσία μοιράζεσαι την τέχνη. Το καλύτερο της νέας αυτής μόδας, είναι ότι ερχόμαστε πιο κοντά με τους άλλους, μέσω ενός βιβλίου.

Μάλιστα συνηθίζεται κάποιες φορές, οι συναντήσεις της ομάδας να γίνονται και στο σπίτι κάποιου μέλους. Τίποτα καλύτερο από την συντροφιά ενός βιβλίου, μαζί με ζεστό καφέ και ιδέες για μία ιστορία που εξελίσσεται παράλληλα στην ζωή πολλών ανθρώπων. Πρέπει να γνωρίζεις όμως, πως για να γίνεις μέλος σε ένα “Book Club”, χρειάζεται μόνο δύο προϋποθέσεις. Η αγάπη σου για το βιβλίο και ο έρωτας του να γνωρίζεις νέες απόψεις και να βλέπεις το νόμισμα και από τις δυο πλευρές.

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …