Πέμπτη , 18/04/2024

Η νέα τάση του «Αb Crack» που κάνει τις νεαρές γυναίκες να λιμοκτονούν – Επικίνδυνος ανταγωνισμός για την «πιο επίπεδη κοιλιά» που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην υγεία!

Ζώντας σε μια εποχή που το διαδίκτυο έχει κυρίαρχο ρόλο στη ζωή μας γενικότερα και στην καθημερινότητα μας ειδικότερα δεν είναι δύσκολο να αντιληφθούμε την επιρροή που μπορεί να ασκήσει πάνω μας ακόμη και αν εμείς δεν το επιθυμούμε. Κάπως έτσι μπορούμε να γίνουμε ευάλωτοι και να βάλουμε σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια μας την υγεία.

Κατα διαστήματα ακούμε για διάφορα trends και δεν είναι λίγες οι φορές που προσπαθώντας να συμβαδίσουμε με την «μόδα» κάνουμε τα πάντα για να τα ακολουθήσουμε.

Πρίν λίγα χρόνια είχε γίνει γνωστό το «thigh gap», το λεγόμενο σύνδρομο του κενού ανάμεσα στους μηρούς. Πολλές πλατφόρμες έκαναν ειδικά αφιερώματα σε αντίστοιχες αναρτήσεις δίνοντας συμβουλές για το πώς μπορεί κάποιος να το αποκτήσει.

Ο κίνδυνος ,σαφώς, ήταν εμφανής από την πρώτη στιγμή και η εξάπλωση ραγδαία με αποτέλεσμα γιατρούς και ψυχολόγους να προειδοποιούν για την νέα τάση που έπρεπε να σταματήσει να γίνεται γνωστή μέρα με τη μέρα. Πιο συγκεκριμένα, Ο Δρ Μαρκ Σίγκελ μίλησε στο Fox News και είπε πως αυτός ο στόχος δεν είναι παράδειγμα  και το μύνημα που στέλνει είναι ξεκάθαρο: Ούτε καν να το σκέφτεστε! Είναι μια ακόμη εμμονή.

Το τελευταίο διάστημα η μόδα κατευθύνει τους λάτρεις της γυμναστικής στο «ab crack» που ουσιαστικά πρόκεται για την κάθετη πτυχή που εμφανίζεται σε επίπεδα στομάχια. Οι αντιδράσεις δεν ήταν λίγες και φυσικά άμεσες.

Πολλά σχόλια ήδη έχουν εμφανιστεί που το απορρίπτουν κατηγορηματικά, ενώ υπάρχουν και αναρτήσεις που αναφέρουν ότι είναι γενετικό και δεν έχει σχέση με το πόσο αδύνατη είσαι και αν και η “μάχη” για την απομυθοποίηση των στερεότυπων στο γυναικείο σώμα, πάντα κάτι καινούργιο θα έρχεται να προστεθεί στην εποχή που η υπερέκθεση θέτει τους δικούς της κανόνες.

Δείτε επίσης

Τα οφέλη του μασάζ σε δύσκολες εποχές γεμάτες άγχος – Από την Patricia Sundari

Ζούμε σε εποχές που απαιτούν πολλά από εμάς σε ψυχικό επίπεδο. Βομβαρδιζόμαστε συνεχώς με ερεθίσματα, …