Παρασκευή , 19/04/2024

Η Ντίνα Νικολάου επιστρέφει στην τηλεόραση με νέα εκπομπή μαγειρικής που θα συζητηθεί

Η Ντίνα Νικολάου μετά από καιρό επιστρέφει τηλεοπτικά με δική της εκπομπή στην τηλεόραση! Όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα ΜΠΑΜ, μετά από χρόνια απουσίας από την ελληνική τηλεόραση επιστρέφει με ένα concept μαγειρικής που θα συζητηθεί!

 – Πώς προέκυψε η αγάπη σας για την μαγειρική;

H αγάπη μου για την μαγειρική ξεκίνησε μέσα από την οικογένεια μου αφού το καλό φαγητό έπαιζε πρωταρχικό ρόλο για το σπίτι μας. Μεγαλώνοντας στην επαρχία έμαθα να αγαπώ και να ξεχωρίζω τα καλά προϊόντα, τη σημασία της εποχικότητας και τη δύναμη της παράδοσης.

 – Στο ευρύ κοινό γίνατε γνωστή μέσα από την τηλεόραση σε πρωινές εκπομπές αλλά και με δικά σας concept. Ξεχωρίζετε κάποια συνεργασία σας, κάποιον παρουσιαστή και γιατί;

Δεν μπορώ να πω ότι ξεχωρίζω συγκεκριμένα κάποια συνεργασία αφού η κάθε μια μου χάρισε από μια διαφορετική σημαντική εμπειρία. Μπορώ μόνο να πω ότι η εκπομπή – σταθμός για την τηλεοπτική μου καριέρα ήταν το «Ένα Τραπέζι Ελλάδα» που με ταξίδεψε και με έφερε κοντά στην ελληνική γη, στα προϊόντα της και στους ανθρώπους της, που παλεύουν με κάθε μέσο για να διατηρήσουν την γαστρονομική μας παράδοση και να την εξελίξουν.  

 – Έχετε κάνει εκπομπή και στην γαλλική τηλεόραση. Τι διαφορές βρίσκετε ανάμεσα στην ξένη τηλεόραση και στην ελληνική;

Η Ελλάδα έχει και αυτή εξίσου καλές παραγωγές με την Γαλλία. Βέβαια, το budget στην ελληνική τηλεόραση είναι αρκετά περιορισμένο που αυτό πολλές φορές βάζει φρένο στην δημιουργικότητα και τη φαντασία.

 –Θα κάνατε ξανά εκπομπή στην τηλεόραση; Περί τίνος πρόκειται τι διαφορετικό θα δούμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες;

Και βέβαια θα έκανα ξανά τηλεόραση – η τηλεόραση είναι ένα δημοφιλές μέσον προσιτό προς όλους που μπορεί να προσφέρει εκπαίδευση και γνώση όταν γίνεται σωστά. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζω κάτι καινούργιο που αγαπώ τα τελευταία χρόνια πολύ και νομίζω ότι θα το αγαπήσει και ο κόσμος.

 – Τα τελευταία χρόνια τα ριάλιτι μαγειρικής έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας. Ποια είναι η άποψή σας;

Θεωρώ ότι τα ριάλιτι μαγειρικής είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τις εκπομπές μαγειρικής που έχουν μια πιο χρηστική και εκπαιδευτική υπόσταση. Τα ριάλιτι έχουν μια πιο προσωποκεντρική και ανταγωνιστική προσέγγιση.

 – Θεωρείτε υπάρχουν σεφ στην χώρα μας που είναι υπερεκτιμημένοι λόγω της τηλεόρασης;

Ο κάθε συνάδελφος κάνει τη δική του προσωπική προσπάθεια και σίγουρα δεν είμαι εγώ αυτή που θα την κρίνει αλλά ο χρόνος και αντοχή στο πέρασμα του.

 – Εκτός από σεφ είστε και επιχειρηματίας καθώς στην Γαλλία έχετε ένα από τα διασημότερα εστιατόρια το EVI EVAN. Πόσο εύκολο είναι για έναν Έλληνα να πετύχει στο εξωτερικό;

Για όποιον έχει ζήσει στο εξωτερικό και έχει δοκιμαστεί επιχειρηματικά θα ξέρει ότι το να πετύχεις σε ένα ξένο κράτος είναι πάρα πολύ δύσκολο. Εγώ και η αδερφή μου η Μαρία κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να αναδείξουμε την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της στην γαλλική αγορά. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμάς ήρθε όταν το 2017 κερδίσαμε το βραβείο για το καλύτερο ξένο εστιατόριο του Παρισιού ξεπερνώντας δημοφιλείς κουζίνες όπως η Ιταλική, η Ασιατική και τόσες άλλες.

 – Το τελευταίο σας βιβλίο «Grece la cuisine authentique» που κυκλοφορεί στην Γαλλία έχει γίνει best seller. Πώς αισθάνεστε για την επιτυχία σας; Πείτε μας δυο λόγια για το βιβλίο;

Το βιβλίο πηγαίνει πάρα πολύ καλά και πραγματικά αισθάνομαι υπερήφανη που μέσα από αυτό ο Γάλλος αναγνώστης μπορεί να ταξιδέψει στην Ελλάδα και να γνωρίσει την γαστρονομία της. Εκτός από τα ελληνικά νησιά θα έρθουν σε επαφή και με την μαγεία και τον πλούτο που κρύβει το ελληνικό βουνό. Θεωρώ ότι είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ελληνική κουζίνα και την ανάδειξη της.

Πηγή: Εφημερίδα ΜΠΑΜ, Συνέντευξη Βαγγέλης Καράλης 

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …