Σάββατο , 20/04/2024

Η Πρώτη Γυναίκα με σύνδρομο Down που πρωταγωνιστεί σε Καμπάνια Ομορφιάς – Σήμερα 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down

Αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες από την γέννηση της καθώς είχε σοβαρά προβλήματα υγείας ,πέρα από το ότι έπασχε από σύνδρομο Down, που την ανάγκασαν να κάνει δύο επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς.

Υπήρξε θύμα bullying στο σχολείο, γεγονός που της προκάλεσε πολλά προβλήματα αποδοχής από τον κοινωνικό της περίγυρο. Παρόλα αυτά κατάφερε να παραβλέψει οποιαδήποτε δυσκολία και να υπερπηδήσει κάθε εμπόδιο που στεκόταν στην ζωή της και να συμμετέχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες διαγωνιζόμενη σε αθλήματα όπως η γυμναστική και το μπάσκετ.

Η 32χρονη πλέον Katie Meade κατάφερε να αλλάξει σημαντικά κομμάτια του εαυτού της και βλέπει την ζωή διαφορετικά. Έχοντας επιλεχθεί από την εταιρία περιποίησης μαλλιών «Beauty and Pin-Ups» ως το βασικό μοντέλο, αποτελεί την πρώτη γυναίκα με σύνδρομο Down που πρωταγωνίστησε σε καμπάνια ομορφιάς.

«Οι άνθρωποι με βλέπουν γι’ αυτό που είμαι και με ατενίζουν όχι ως κάποιον με αναπηρία αλλά ως κάποιον με ικανότητες» αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια. «Θέλω να προσπαθήσω να κάνω καινούργια πράγματα και να εμπνεύσω τις γυναίκες να κάνουν επίσης νέα πράγματα. Η ομορφιά ανήκει σε όλους» συμπληρώνει.

Έχουμε μάθει ή μάλλον καλύτερα η κοινωνία μας ωθεί να αντιμετωπίζουμε τα άτομα με οποιοδήποτε είδος διαφορετικότητας με ιδιαίτερο τρόπο κρατώντας τα στο περιθώριο. Οι άνθρωποι με αναπηρία νιώθουν την ανάγκη για κοινωνικοποίηση όπως όλοι μας.

Οφείλουμε συλλογικά να τους ενισχύσουμε, να τους στηρίξουμε και σε καμία περίπτωση να τους λυπηθούμε. Ευτυχώς, η ζωή μας δείχνει καθημερινά με παραδείγματα όπως η Katie Meade πως δεν διαφέρουν και κυρίως δεν μειονεκτούν σε σχέση με εμάς. Δικαίωμα στη ζωή έχουμε όλοι μας και ο καθένας ξεχωριστά και δεν μπορεί ,σαφώς, να μας το στερήσει κανένας.

Δείτε επίσης

Νεφέλη Αγκυρίδου: Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Ραφήνα με την παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης»

Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel Νεφέλη Αγκυρίδου κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη …

Αφήστε μια απάντηση