Σάββατο , 20/04/2024

Θάλεια Καμπουροπούλου: “Δεν πιστεύω στις καριέρες που χτίζονται επάνω στην εξωτερική εμφάνιση” – Η εντυπωσιακή Θεσσαλονικία που μας ταξιδεύει κάθε “Κυριακή στο Χωριό” στην ΕΡΤ3 αποκαλύπτεται στο LABEL NEWS

Συνέντευξη: Ήρια Καρποδίνη

Η εντυπωσιακή όμορφη Θεσσαλονικιά Θάλεια Καμπουροπούλου, αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της φετινής τηλεοπτικής σεζόν καθώς επανέφερε στις οθόνες μας, μετά από 4 χρόνια την αγαπημένη μας εκπομπή “Κυριακή στο Χωριό” στην ΕΡΤ3. Απλή, προσιτή, ευγενική και γεμάτη όρεξη και επαγγελματισμό κατάφερε να συνδυάσει το πετυχημένο concept εκπομπής με την ενέργεια και το έντονο ταπεραμέντο της χαρίζοντας μας όμορφες και ποιοτικές τηλεοπτικές στιγμές γνωρίζοντας τους ανθρώπους, τα ήθη και τα έθιμα της όμορφης Ελλάδας μας!

Αποφασίσατε να αναβιώσετε ένα πολύ αγαπημένο concept της ελληνικής τηλεόρασης που φέρει ένα εξίσου επιτυχημένο παρελθόν. Πώς νιώθετε που κρατάτε τα ηνία μιας τόσο αγαπημένης εκπομπής, σας αγχώνει;

Είναι πράγματι μία εκπομπή με πολύ επιτυχημένο παρελθόν και είναι μεγάλη μου τιμή που επιλέχθηκα για την παρουσίαση της. Ναι με αγχώνει, αλλά δημιουργικά. Είναι ένα άγχος που  με θέτει σε διαδικασία να προσφέρω στην εκπομπή ότι καλύτερο από μένα και να θέλω να αφήσω και εγώ το δικό μου στίγμα, το δικό μου λιθαράκι στην πορεία της ιστορίας της.

Στην εκπομπή δίνετε βάση στους κατοίκους του κάθε χωριού, μαθαίνοντας για αυτό μέσα από τη καθημερινότητά τους. Τελικά κάθε τόπος είναι οι άνθρωποι του;

Σαφέστατα! Ο τόπος είναι οι άνθρωποι του. Αυτοί τον κρατούν ζωντανό, ακέραιο, ανθισμένο εμπορικά,αγροτικά,πνευματικά και πολιτιστικά. Του δωρίζουν ήθη, έθιμα, παραδόσεις και του δίνουν ιστορικό χρώμα στο πέρασμα των αιώνων.

Ποια κριτήρια κάνουν έναν προορισμό ιδανικό για μια ‘Κυριακή στο χωριό’;

Η Ελλάδα έχει πολλούς και υπέροχους προορισμούς. Κάποιοι είναι πιο δημοφιλείς από κάποιους άλλους. Εμείς θέλουμε να ανακαλύψουμε και να γνωρίσουμε όσο περισσότερους μπορούμε! Προτιμούμε όταν είναι εφικτό να επισκεπτόμαστε χωριά και τόπους κυρίως που δεν είναι και πολύ γνώριμοι στο ευρύ κοινό. Μάς αρέσει να συστήνουμε στο τηλεοπτικό κοινό κυρίως τόπους και ομορφιές που δεν έχουν αποκαλυφθεί έως τώρα στην τηλεοπτική κάμερα.

Ποιος είναι ο σκοπός της εκπομπής εκτός από το να μας ταξιδέψει σε όμορφα ελληνικά τοπία της περιφέρειας;

Στόχος είναι η γνωριμία μας με την ελληνική περιφέρεια, με τους κατοίκους της, με την καθημερινότητα τους, η επιστροφή στα ήθη ,στα έθιμα ,στις παραδόσεις. Πολλά χωριά ερημώνουν μέρα με τη μέρα, οι παραδόσεις χάνονται, χάνεται μαζί τους και η ιστορία. Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ είναι μία εκπομπή που θυμίζει σε όλους πόσο πολύτιμα είναι  τα ήθη, τα έθιμα η ίδια η ιστορία για τον κάθε τόπο και κατά επέκταση για την Ελλάδα μας και τονώνουμε εάν θέλεις την αγάπη προς αυτά και τη συνέχεια τους.

Πως σας αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι κάθε μέρους; Η επίσκεψη σας βοηθάει μετέπειτα στη προσέλκυση επισκεπτών στα χωριά;

Η χαρά των  κατοίκων του κάθε τόπου που επισκεπτόμαστε είναι πολύ μεγάλη! Η αγάπη προς εμάς μεγαλύτερη και την εκφράζουν με κάθε τρόπο. Μας βοηθούν πολύ στα γυρίσματα. Αψηφούσαν τη ζέστη όλο το καλοκαίρι και στήνανε γλέντι στις πλατείες και ήταν εκεί κοντά μας στα πολύωρα γυρίσματα. Χαίρονται για τον τόπο τους  και εμείς χαιρόμαστε με την χαρά τους! Θα ήθελα να πιστεύω πως ναι βοηθούμε στην αύξηση της τουριστικής κίνησης  αφού προσπαθούμε να αναδείξουμε όλα όσα μπορεί να προσφέρει από κάθε άποψη ένας τόπος στο τουριστικό κοινό. Θεωρώ πως θέλοντας και μη, κεντρίζουμε το ενδιαφέρον να τα δει κανείς όλα αυτά τα όμορφα και υπέροχα της κάθε περιοχής και από κοντά.

Έχετε υπάρξει παρουσιάστρια και άλλων τηλεοπτικών εκπομπών. Τι είναι αυτό που σας αρέσει περισσότερο σε αυτή τη δουλειά;

Η επαφή μου με την περιφέρεια, με τον τρόπο που φέτος την γνωρίζω είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Η εκπομπή αυτή είναι μία τηλεοπτική δουλειά που απέχει από όλες όσες έκανα στο παρελθόν. Είναι από τις πιο δύσκολες, απαιτητικές, αλλά ταυτόχρονα και πιο  όμορφες δουλειές της τηλεοπτικής μου πορείας. Συνεργάζομαι με μία καταπληκτική ομάδα ανθρώπων, που αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν και μαθαίνω από κάποιους πιο έμπειρους από μένα και όλο αυτό το τηλεοπτικό ταξίδι με έχει ενθουσιάσει! Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία παραγωγής μου Άλφα Productions.

Πώς σχολιάζετε την ελληνική τηλεόραση σήμερα;

Θα ήθελα να ήταν πιο παραγωγική τηλεοπτικά με όχι τόσα μοντέλα ξενόφερτων εκπομπών. Θα ήθελα μία πιο εμπνευσμένη τηλεόραση με περισσότερο Ελλάδα και περισσότερη ποιότητα.

Έχετε κάποια πρότυπα εκπομπών και παρουσιαστών;

Κατά διαστήματα ,ειδικά παλαιότερα αγαπούσα κάποιες εκπομπές και θαύμαζα  παρουσιαστές. Πρότυπο δεν έχω καμία εκπομπή και κανέναν παρουσιαστή. Υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι στον χώρο με μεγάλη εμπειρία, κάποιοι από αυτούς έγραψαν μεγάλη ιστορία στην μικρή οθόνη και αναμφισβήτητα τους θαυμάζω και τους σέβομαι. Ο καθένας μας ωστόσο έχει τη δική του προσωπικότητα, θεωρώ πως κανένας δεν πρέπει να μιμείται ή να προσπαθεί να μοιάσει σε κάποιον άλλον. Πρέπει κανείς να χαράζει την δική του ιδιαίτερη πορεία και να αφήνει το δικό του στίγμα.

Είσαστε μια πολύ όμορφη και εντυπωσιακή γυναίκα.  Η εμφάνισή σας έχει βοηθήσει στη καριέρα σας;

Τα βήματα μου στο τηλεοπτικό τοπίο είναι μικρά και σταθερά εδώ και αρκετά χρόνια. Οπότε θα έλεγα πως η εμφάνιση μου από μόνη της, μάλλον δεν υπήρξε καταλυτική για την τηλεοπτική μου πορεία. Άλλωστε για να είμαι ειλικρινής δεν πίστεψα ποτέ και ούτε πιστεύω σε τηλεοπτικές καριέρες που χτίζονται έχοντας ως βασικό εφόδιο μία  εμφάνιση, όποια και εάν είναι αυτή.

Οι άντρες σας φλερτάρουν, ποια σημεία ενός άντρα σας γοητεύουν;

Γοητεύομαι από τους αληθινούς ανθρώπους. Πάντα με γοήτευαν οι άντρες που ήταν αληθινοί σε όλα τους.

 Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας με λίγες λέξεις;

Είμαι λίγο πολύπλοκη ως άνθρωπος αλλά εάν προσπαθήσω να με χαρακτηρίσω,  με λίγες λέξεις θα έλεγα πως είμαι αισιόδοξη, επίμονη, υπομονετική, σταθερή στα θέλω και στις απόψεις μου και με πολλές έντονες αντιθέσεις: πολύ συναισθηματική με όσους αγαπώ και ταυτόχρονα σκληρή με όσους με πονούν, συνυπάρχω υπέροχα με τα όνειρα μου και την σκληρή πραγματικότητα και απολαμβάνω το όμορφο και δέχομαι κάθε τι το άσχημο, γιατί αυτό είναι η ζωή, τα έχει όλα.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …