Πέμπτη , 25/04/2024

Θα πρέπει οι αστυνομικοί να οπλοφορούν μετά την υπηρεσία τους; Αλήθειες που βγαίνουν στο φως μετά το τραγικό συμβάν στους Αγίους Αναργύρους – Τι αποκαλύπτει Συνοδός Ασφαλείας στο Label News

Συγκλονισμένη συνεχίζει να παρακολουθεί ολόκληρη η Ελλάδα, στα δελτία ειδήσεων, όλα όσα συνέβησαν στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων και συγκεκριμένα με τον Αρχιφύλακα της Βουλής.

Με το υπηρεσιακό του όπλο λοιπόν, σκότωσε την σύζυγο, την κόρη και την πεθερά του ο 40χρονος αστυνομικός πριν αυτοκτονήσει, στην οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε την Δευτέρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μάλιστα, η εγκληματική δράση του άρχισε από το σαλόνι του σπιτιού και τελείωσε στην κρεβατοκάμαρα, όπου σκότωσε το κοριτσάκι του και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συνάδελφοι του υποστηρίζουν ότι δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα και ότι είχε περάσει και τα ψυχομετρικά τεστ κανονικά το 2011. Και εδώ λοιπόν, ένα μεγάλο ερώτημα καλύπτει την υπόθεση και κάθε υπόθεση τέτοιου είδους. Γιατί οι αστυνομικοί οπλοφορούν μετά το τέλος του ωραρίου εργασίας τους; Γιατί πρέπει να παίρνουν τα όπλα στο σπίτι τους;

Οι απαντήσεις έρχονται στο Label News, από έναν συνοδό ασφαλείας, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του και να αναφέρουμε μόνο το μικρό του όνομα, Γιώργος.

Γιατί λοιπόν οι αστυνομικοί κρατούν τα όπλα τους μετά την λήξη του ωραρίου τους;

Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι αστυνομικοί κάνουν και δεύτερες δουλειές. Με το που τελειώσει κάποιος αστυνομικός από το τμήμα του, μπορεί να συνεχίζει σε άλλη δουλειά που έχει να κάνει με φύλαξη με συνοδεία επιχειρηματιών και πολλά άλλα.

Χρησιμοποιούν δηλαδή το υπηρεσιακό τους όπλο για δεύτερες δουλειές.

Μα ναι! Και όλα φυσικά με τεράστιο κίνδυνο. Δεν είδατε τί έγινε στους Αγίους Αναργύρους και έχουν γίνει και άλλα τέτοια περιστατικά. Υπάρχουν τέτοιου είδους παραδείγματα που δεν σημειώθηκαν ποτέ.

Δώστε μας ένα από αυτά τα παραδείγματα.

Δεν θυμάμαι πριν από πόσα χρόνια, αν δεν κάνω λάθος ή στην Σέριφο ή στην Σίφνο, ένας αστυνομικός σκότωσε τον μπάρμαν ενός καταστήματος μετά από την υπηρεσία του. Είχε βγει για ποτά κάποιους φίλους και κουβέντα στην κουβέντα έγινε το κακό.

Άρα με τέτοιου είδους παραδείγματα, θα έπρεπε ήδη να είχε απαγορευτεί το να συνεχίζει να οπλοφορεί ο αστυνομικός μετά από την υπηρεσία του. Αλλά θεωρητικά θα έπρεπε να οπλοφορεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Έτσι δεν είναι;

Ο αστυνομικός είναι δημόσιος υπάλληλος. Μετά τα καθήκοντά του θα έπρεπε να παραδίδει το όπλο του. Μετά την υπηρεσία του είναι πολίτης. Και όσο για την έκτακτη ανάγκη που λες, θα έπρεπε να ξέρει ο κόσμος, ότι σύμφωνα με νόμο και οι συνταξιούχοι αστυνομικοί κρατούν τα όπλα τους γιατί ο συνταξιούχος αστυνομικός μπορεί να δουλέψει μετά ως ημιαπασχόληση. Αλλά αυτό δεν το ξέρει κανείς γιατί ποτέ δεν βγήκε κανείς να το πει, γιατί δουλεύουν σε ασφάλειες ή συνοδείες.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …