Πέμπτη , 25/04/2024

Θεμελίωση του Ορθόδοξου Καθεδρικού Ναού στη Botswana, αφιερωμένος στον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο (ΦΩΤΟ)

Kατόπιν σεπτής ευλογίας και προτροπής της Α.Θ.Μακαριότητος του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’, τελέσθηκε το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017, η Θεμελίωση του Ορθόδοξου Καθεδρικού Ναού Μποτσουάνας στην Πρωτεύουσα Gaborone, από τον Μητροπολίτη Μποτσουάνας και Φρή Στέητ Γεννάδιο, παρουσία Εκπροσώπων της Κυβερνήσεως, του Ρ/Καθολικού Αρχιεπισκόπου, Εκπροσώπων της Αγγλικανικής Εκκλησίας, του Ρώσου Πρέσβη στη Χώρα, του Ελληνικής καταγωγής Βουλευτού George Michalakis, εκπροσωπούντος το Κοινοβούλιο της Νοτίου Αφρικής (Cape Town), των Προέδρων και μελών όλων των Ορθοδόξων Παροικιών της Χώρας.

Ο Ορθόδοξος Καθεδρικός Ναός στο σύγχρονο Κράτος της Μποτσουάνα, θα εξυπηρετεί τις λατρευτικές και πνευματικές ανάγκες όλων των Ορθοδόξων Παροικιών, Multiethnic Orthodox Missionary Church-πολυεθνική Ορθόδοξη Ιεραποστο- λική Εκκλησία.

Ο Καθεδρικός Ναός θα αφιερωθεί στον Άγιο Γεώργιο Τροπαιοφόρο, εις μνήμην μακαριστού Γεωργίου Στάντζιου, πατρός του Μητροπολίτου Γενναδίου, στον Άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο, κατ’ επιθυμίαν του μακαριστού Ιερέως Ευέλθοντος Παπαευέλθοντος, από το Παραλίμνι της Κύπρου, η Οικογένεια του οποίου έκανε και την πρώτη χρηματική δωρεά και στον Αρχάγγελο Μιχαήλ στη μνήμη του τέκνου του Σάββα Σάββα, Προέδρου της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας Μποτσουάνας. Σημαντική υπήρξε και η χρηματική συμβολή, του Σεβ. Μητροπολίτου Ναϊρόμπι (Κένυας) κ.Μακαρίου για το σκοπό της ανεγέρσεως του Ναού.

Απευθύνουμε ευγνώμονες ευχαριστίες προς τους Σεβ. Καρδινάλιο Kurt Koch, Συμπρόεδρο της Διεθνούς Μεικτής Επιτροπής για τον Θεολογικό Διάλογο μεταξύ των δύο Εκκλησιών, Θεοφιλ. Επίσκοπο Brian Farrell και Πανοσιολ. Andrea Palmieri, καθώς το Γραφείο στην Αγία Έδρα, συνέβαλλε τα μέγιστα για την επίτευξη αυτού του ιερού σκοπού. Ως επίσης προς τον Ρ/Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Μποτσουάνας Valentino Seanee και προς τον Νούντσιο (Πρέσβυ) της Αγίας Έδρας στην Νότιο Αφρική (Πρετόρια) Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Peter Wells για την πολύτιμη συμβολή τους.

Δείτε επίσης

Νεφέλη Αγκυρίδου: Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Ραφήνα με την παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης»

Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel Νεφέλη Αγκυρίδου κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη …