Παρασκευή , 29/03/2024

Κάνε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα και δοκίμασε την χαλάρωση και τις ευεργετικές ιδιότητες της σάουνας – Αυτές είναι οι καλύτερες σάουνες που θα βρεις στην Αθήνα για όλα τα γούστα …

Ο όρος σάουνα (Sauna) ή θερμόλουτρο δηλώνει τη διαδικασία της έκθεσης του σώματος σε υψηλή θερμοκρασία (μέχρι και 120 βαθμούς C) για την ακρίβεια δηλώνει τον θάλαμο μέσα στον οποίο επικρατεί η υψηλή θερμοκρασία και ο οποίος έχει ειδική κατασκευή, συνήθως από ξύλο κωνοφόρων. Ο θάλαμος της σάουνας είναι ένα ξύλινο κουβούκλιο με διαστάσεις ανάλογες με τα άτομα που απαιτείται να φιλοξενήσει. Το μικρότερο μέγεθος είναι για δύο άτομα και το μεγαλύτερο μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη και 15 άτομα. Το υλικό της κατασκευής προέρχεται από κωνοφόρα δένδρα και από αυτό κατασκευάζονται τα τοιχώματα και οι πάγκοι επάνω στους οποίους κάθονται ή ξαπλώνουν οι φιλοξενούμενοι.

Οι πάγκοι τοποθετούνται σε διαφορετικά επίπεδα, ώστε να αυξάνει η χωρητικότητα του θαλάμου και να δίνεται η δυνατότητα επιλογής, εφόσον στα υψηλότερα σημεία η θερμοκρασία είναι υψηλότερη. Πριν από την είσοδο στη σάουνα επιβάλλεται ένα λουτρό (ή ντους) καθαριότητας και η χρήση άφθονου πολύ θερμού νερού, ώστε η θερμοκρασία του σώματος να ανέβει και να χαλαρώσει το σώμα. Στη συνέχεια στεγνώνεται το σώμα και εισερχόμαστε στον θάλαμο κρατώντας μία μεγάλη πετσέτα. Στον θάλαμο το σώμα πρέπει να είναι εντελώς γυμνό. Τα μαγιό ή άλλα ενδύματα μπορεί να περιέχουν συνθετικές ίνες που ίσως να μην είναι ανθεκτικές στις θερμοκρασίες του θαλάμου και να αλλοιωθούν ή ακόμη και να λιώσουν. Επίσης χωρίς κοσμήματα ή άλλα μεταλλικά αντικείμενα, γιατί θα θερμανθούν και μπορεί να προκαλέσουν έγκαυμα στο δέρμα.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την πετσέτα μόνο ως επίστρωμα στον πάγκο για να καθίσουμε ή να ξαπλώσουμε και για σκουπίσουμε τον ιδρώτα, αν χρειάζεται. Καθόμαστε ή ξαπλώνουμε εναλλάξ, περίπου 10′-15′. Αν αισθανθούμε έντονη δυσφορία, διακόπτουμε την παραμονή και καθόμαστε στον προθάλαμο σε μία ξαπλώστρα. Δοκιμάζουμε αργότερα, εκτός αν συνεχίζεται η δυσφορία, οπότε διακόπτουμε τη σάουνα και συμβουλευόμαστε γιατρό. Αφού μάθαμε τα βασικά για την σάουνα ήρθε η ώρα να σας αναφέρω τις καλύτερες στην Αθήνα αλλά και που θα τις βρείτε…

H Flex Sauna είναι η πρώτη σύγχρονη σάουνα που άνηκε στην Ελλάδα, στο κέντρο της Αθήνας το 2004 στην οδό Πολυκλείτου 14, την ίδια μέρα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θεωρείται από πολύ κόσμο η καλύτερη της Αθήνας, συγκεντρώνοντας πολύ και ωραίο κόσμο! Η σάουνα ανοίγει στις 2 το μεσημέρι και κλείνει από Κυριακή μέχρι Πέμπτη στις 2 το βράδυ και Παρασκευή, Σάββατο στις 6 το πρωί. Ο χώρος είναι μόνο για άνδρες και στεγάζεται σε αυτόνομο, πεντακάθαρο κτήριο 4 ορόφων, 700 τετραγωνικά, άριστα επαγγελματικά οργανωμένος και πρόσφατα ανακαινισμένος.

Τα λουτρά «Ήρα», βρίσκονται στη στοά της οδού Ζήνωνος 4, στην Ομόνοια. Κατεβαίνοντας τις σκάλες γι’ αυτό το υπόγειο λουτρό, έχεις την αίσθηση ότι μπαίνεις σε ένα τούρκικο χαμάμ. Στη δεξιά μεριά, που είναι και ο κυρίως χώρος του λουτρού, υπάρχουν ατομικά δωμάτια με ή χωρίς ντους, που διαθέτουν μάρμαρο κι ένα κρεβάτι. Εκτός από τα ατομικά δωμάτια υπάρχει και ένας μεγάλος χώρος η αρχιτεκτονική του οποίου θυμίζει πολύ τα οθωμανικά χαμάμ. Η οροφή μοιάζει με θόλο  χωρίς όμως τις μαγικές τρυπούλες, να περνάει ο ουρανός  και περιμετρικά είναι τοποθετημένες ντουζιέρες όπου άντρες παίρνουν το μπάνιο τους γυμνοί, όπως παλιά στο στρατό.  Έξω από το χώρο, μια μοναδική πινελιά και εμπειρία περιμένει κάθε επισκέπτη… μια σάουνα που καίει ασταμάτητα.

Τελευταίο αλλά και πιο θεαματικό το Alexander,  βρίσκεται στη Μεγάλου Αλεξάνδρου 134, σχεδόν στη γωνία της με την  Ιερά Οδό, πίσω ακριβώς από την Ταινιοθήκη της Ελλάδας. Στην υποδοχή παίρνεις πετσέτες, παντόφλες και κλειδί για το ντουλαπάκι όπου θα φυλάξεις τα πράγματά σου. Η είσοδος κοστίζει 15 ευρώ, αλλά υπάρχουν και πολλές προσφορές (happy hours, κάρτες πολλών επισκέψεων, θεματικές βραδιές). Στο υπόγειο υπάρχει η x – action area, όπου γίνονται θεματικές βραδιές (naked το παρασκευοσαββατοκύριακο, και κάποια σόου κατά καιρούς). Στον ημιώροφο βρίσκονται τα ιδιωτικά αποδυτήρια και οι ιδιωτικές καμπίνες. Στον πρώτο όροφο τα αποδυτήρια, μια σάουνα κι ένα τζακούζι. Στον τρίτο όροφο είναι το χαμάμ, που μετά τη φετινή ανακαίνισή του έγινε πιο μεγάλο, καθώς και μια μικρή σάουνα.

Δείτε επίσης

To μοντέλο Dana Nesteriuk παρουσιάστρια της νέας εκπομπής «Gallery Monaco»

Το μοντέλο και διευθύντρια σε διεθνή φαρμακευτική εταιρία  Dana Nesteriuk θα παρουσιάσει τη νέα εκπομπή …