Πέμπτη , 25/04/2024

Καλά νέα για τους καταναλωτές! Μειωμένο το κόστος για το φετινό Πασχαλινό Τραπέζι σε σχέση με πέρσι – Δείτε πώς μπορείτε να επωφεληθείτε κάνοντας έξυπνες αγορές …

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για το φετινό πασχαλινό τραπέζι συνηθίζεται να γίνεται πέρα από την προσωπική έρευνα αγοράς μας και η επίσημη έρευνα τιμών του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

Η φετινή της έκθεση φέρνει καλά νέα στους καταναλωτές, αφού τα αποτελέσματα δείχνουν μείωση κατά 5% σε σχέση με πέρσι στο συνολικό κόστος του πασχαλινού καλαθιού. Η έρευνα αφορά στις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ και τις τιμές της Μεγάλης Εβδομάδας.

Αυτό φαίνεται να συμβαίνει χάρη στη μείωση της τιμής τόσο των οπωροκηπευτικών, όσο και στις μεγάλες προωθητικές ενέργειες σε προϊόντα όπως το αλεύρι με μείωση έως -12% αλλά και τα αναψυκτικά με -7%. Ακόμη, προϊόντα που είχαν προηγουμένως υποστεί αύξηση στο ΦΠΑ παρουσιάζουν πτώση στη τιμή, όπως το κρασί και οι μπύρες με -9% και το πασχαλινό τσουρέκι με -12% μείωση.

Και φυσικά εφόσον μιλάμε για πασχαλινό τραπέζι, σύμφωνα με την έρευνα του ΙΕΛΚΑ η τιμή του αρνιού τη Μεγάλη Εβδομάδα στα σουπερμάρκετ πρόκειται να διατηρηθεί τα ίδια επίπεδα με πέρσι, με μόλις -1% πτώση, στα 5,90 ευρώ το κιλό, ενώ το κατσίκι στα 6,75 ευρώ με μείωση επίσης -1% επί της περσινής του τιμής.

Ο καταναλωτής όπως και σε κάθε περίπτωση έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού στα δικά του δεδομένα, αναλόγως των προϊόντων και των μαρκών που θα επιλέξει. Σημειώνεται πάντως πως οι τιμές- αποτελέσματα της έρευνας είναι ενδεικτικές και μπορεί να μεταβληθούν αναλόγως της ζήτησης τω προϊόντων  ενώ ενδέχεται να υπάρξουν επιπλέον προωθητικές ενέργειες στα σουπερμάρκετ κατά τη διάρκεια της Μεγάλη Εβδομάδας.

Ακολουθούν οι ενδεικτικές τιμές των προϊόντων:

Δείτε επίσης

Νεφέλη Αγκυρίδου: Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Ραφήνα με την παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης»

Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel Νεφέλη Αγκυρίδου κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη …