Πέμπτη , 28/03/2024

Κατάθεση Θεμελίου Λίθου Ι.Ναού στη Botswana από τον Μακαριότατο Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο

Με την ευλογία του Μακ. Πατρός και Πατριάρχου μας Θεοδώρου Β’, έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Οκτωβρίου 2018, η κατάθεση του Θεμελίου Λίθου, του Ορθόδοξου (Καθεδρικού) Ναού στο σύγχρονο Κράτος της Botswana στην πρωτεύουσα Gaborone, σε Οικόπεδο το οποίο απέκτησε (αγορά Γης όπως προβλέπει η Νομοθεσία της Χώρας) η τοπική Μητρόπολη, με  τίτλους ιδιοκτησίας, στο όνομα του Πατριαρχείου μας, σε κεντρικό σημείο της Πόλεως και πολύ κοντά στο διεθνές Αεροδρόμιο.

Στην τελετή θεμελιώσεως, προεξήρχε ο Μακ. Πατριάρχης Σερβίας κ.Ειρηναίος, πλαισιούμενος από τον οικείο Ποιμενάρχη Σεβ. Μητροπολίτη Μποτσουάνας κ.Γεννάδιο.

Ο Μακ. Πατριάρχης Σερβίας κ.Ειρηναίος, πραγματοποίησε σύντομη επίσκεψη στη Χώρα, προκειμένου να τελέσει τα Θυρανοίξια Ορθόδοξου Ναού της Σερβικής Παροικίας, κατόπιν αδείας του Αλεξανδρινού Προκαθημένου. Ο Ορθόδοξος αυτός Ναός θα υπάγεται στην άμεση πνευματική και εκκλησιαστική δικαιοδοσία, του εκάστοτε Μητροπολίτου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Στο τέλος της τελετής, ο Σέρβος Πατριάρχης και ο Μητροπ. Γεννάδιος φύτεψαν μία ελιά, σύμβολο της ειρήνης και της αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών εθνοτήτων και θρησκειών στη Χώρα. Ο Σεβ. Γεννάδιος, μετά την τελετή Θεμελιώσεως, παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προκαθημένου της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, προσφωνώντας αυτόν, εκ προσώπου του Μακ.Πατριάρχου Θεοδώρου Β’, και προσφέροντας δώρα στον ίδιο και τη συνοδεία του.

 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …