Τρίτη , 23/04/2024

Κατερίνα Διδασκάλου: Πώς αποφάσισε να φιλοξενήσει έναν άστεγο στο σπίτι της

Συναντήσαμε την Κατερίνα Διδασκάλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Μόλις είχε τελειώσει το γύρισμά της από τις «Άγριες Μέλισσες» και από εκεί βρέθηκε απευθείας στις πρόβες για τη νέα θεατρική παράσταση «7 αναζητήσεις».

Η ευγένεια, η αυθεντικότητά και η γοητεία της σε κερδίζουν από το πρώτο λεπτό που θα βρεθείς μαζί της. Φέτος είναι η χρονιά της. Κουραστική, αλλά δημιουργική χρονιά. Εκτός από την τηλεόραση, πρωταγωνιστεί για 9η σεζόν στην παράσταση «Η πόρνη από πάνω», αλλά και στο νέο έργο που ετοιμάζει, το οποίο διηγείται την ιστορία της Ελλάδας μέσα από τις ραδιοφωνικές αναζητήσεις του Ερυθρού Σταυρού.

«Ο ρόλος της Άννας στον μονόλογο μου είναι τελείως διαφορετικός από όλους τους ρόλους που έχω παίξει μέχρι σήμερα. Είναι η ιστορία μια ηρωίδας που 16 χρόνια μετά την εισβολή στην Κύπρο στρώνει τραπέζι περιμένοντας τον άνδρα της που έχει χαθεί. Είναι μια πολύ συγκινητική ιστορία που δείχνει όλο το μαρτύριο του πολέμου» μας αναφέρει για τις «7 Αναζητήσεις»*.

Φιλοξενεί έναν άστεγο στο σπίτι της

Η ηθοποιός αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι ένας άνθρωπος με βαθιές ευαισθησίες. Εδώ και χρόνια φιλοξενεί στο σπίτι της έναν πρώην άστεγο άνδρα και εξηγεί τον λόγο που πήρε αυτή τη γενναία απόφαση. «Είναι μία εποχή που πρέπει να απλώνουμε το χέρι στους συνανθρώπους μας. Άνθρωποι που μέσα στην Αθήνα πεινάνε και έχουν εκδιωχθεί. Εμείς οι ηθοποιοί, που κάνουμε υποτίθεται πολιτισμό, ας προσπαθήσουμε να μειώσουμε αυτό το τραγικό φαινόμενο».

Πρόκειται για έναν άνδρα που γνώρισε στου Φιλοπάππου. Τον συναντούσε κάθε φορά που πήγαινε βόλτα. Τον συμπάθησε, γιατί, όπως λέει, ήταν εργατικός και νοικοκυρεμένος. Θέλησε να είναι εκείνη που θα του δώσει μία δεύτερη ευκαιρία για μία καλύτερη ζωή και του ζήτησε να την ακολουθήσει.

Οι «Άγριες Μέλισσες» και οι ερωτικές σκηνές της «Μυρσίνης»

Επέστρεψε στη μικρή οθόνη μετά από εννιά χρόνια απουσίας. Η «Μυρσίνη» αποτελεί’ έναν απο τους πιο πολυσυζητημένους ρόλους της σειράς. Τα σχόλια για την Κατερίνα Διδασκάλου δεν περιορίζονται μόνο στο αδιαμφισβήτητο ταλέντο της, αλλά τις ερωτικές της σκηνές που μοιράζεται τόσο με τον σύζυγο, όσο με τον εραστή της στις «Άγριες Μέλισσες».

«Τον κόσμο τον ιντριγκάρει όταν δίνεις την ψυχή σου. Δίνω όλη μου την ψυχή σε όλες τις σκηνές της σειράς. Όταν είσαι αποστασιοποιημένος και σνομπ σε κάποιον ρόλο ή σε κάποια σκηνή, το κοινό το καταλαβαίνει και φεύγει. Προσωπικά αγαπώ πολύ αυτόν τον ρόλο σε όλα του!»

Οι αντιδράσεις του κόσμου στον δρόμο όταν τη συναντούν είναι το μεγαλύτερο δώρο για την ηθοποιό: «Μου λένε αν ήσασταν στο Λος Άντζελες θα παίρνατε Όσκαρ. Είναι πολύ όμορφο όλο αυτό!»

*Η παράσταση «7 Αναζητήσεις» εμπνέονται από τις ραδιοφωνικές αναζητήσεις του Ερυθρού Σταυρού, ανασύρουν μνήμες, και αφηγούνται μέσα από προσωπικές ιστορίες ανθρώπων, στιγμές της ελληνικής πραγματικότητας από το 1920 έως σήμερα. 7 θεατρικοί συγγραφείς διαφορετικού ύφους: Ρούλα Γεωργακοπούλου, Στέφανος Δάνδολος, Άκης Δήμου, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Γιάννης Τσίρος, Μάκης Τσίτας, Θανάσης Χειμωνάς συναντούν 7 σκηνοθέτες: Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Θοδωρής Γκόνης, Ηλέκτρα Ελληνικιώτη, Νάνσυ Μπούκλη, Χάρης Πεχλιβανίδης, Μαρία Σάββα, Θανάσης Χαλκιάς και 7 ηθοποιούς: Μάνος Βακούσης, Κατερίνα Διδασκάλου Λεωνίδας Κακούρης, Ρηνιώ Κυριαζή, Ηρώ Μπέζου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μαρία Παπαλάμπρου.

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης / Πηγή: Star.gr 

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …