Πέμπτη , 25/04/2024

Για γέλια και για κλάματα! Εθνικιστές ετοιμάζουν το “Makedonian Pride”

Του Άκη Τσακίρη 

Αν αναρωτιέσαι τί λείπει από την Ελλάδα αυτή την περίοδο, σίγουρα δεν θα απαντήσεις “Ένα Makedonian Pride”. Και φυσικά δεν μιλάμε για ένα ακόμα φεστιβάλ περηφάνειας που υπερασπίζεται τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αλλά για μία άλλη εκδοχή του. Αυτή της “υπεράσπισης της Μακεδονίας”.

Όσο τρελό και αν ακούγεται, η εθνικιστική οργάνωση “Ιερός Λόχος”, ετοιμάζεται να δημιουργήσει ένα Pride ειδικά για την Μακεδονία, μετά τις εξελίξεις με την συνθήκη των Πρεσπών. Πιο συγκεκριμένα οι ίδιοι αναφέρουν: “Το Makedonian Pride έρχεται με σκοπό να γίνει ένα εθνικιστικός θεσμός για την πόλη μας, όπου θα είναι ευπρόσδεκτοι όχι μόνο όλοι οι εθνικά σκεπτόμενοι Έλληνες αλλά και όλες οι συλλογικότητες, ομάδες facebook, σύλλογοι, νεολαίες εθνικιστικών κομμάτων κτλπ”.

Όσο σοβαρά και αν θέλουμε να το δούμε, δυστυχώς δεν μπορούμε. Ειδικά όταν κάποια εθνικιστική οργάνωση καλεί και ομάδες του Facebook για να φανούν περισσότεροι, μήπως και τους δει η μαμά τους στο κεντρικό δελτίο κάποιου καναλιού και δεν πουν πως ήταν μία απλή μικρή συγκέντρωση που δεν πήγε κανείς για να στηρίξει.

Να θυμήσουμε φυσικά, πως οι εθνικιστικές οργανώσεις είναι εκείνες που σε κάθε διοργάνωση ενός Pride, έρχονται αντιμέτωποι με τους εκάστοτε υποστηρικτές φωνάζοντας φασιστικά συνθήματα απέναντί τους, προκαλώντας αναταραχές και δημιουργώντας πάντα προβλήματα. Άρα ας συμφωνήσουμε πως ο όρος “Pride” είναι άστοχος, ακόμα και για αυτούς που μπορεί να φωνάζουν “Έρχεται η σειρά σας”, στα άρματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Δυστυχώς ορισμένοι προσπαθούν για δικό τους όφελος, να ξεφτιλίσουν τις διαμαρτυρίες όλων εκείνων των ψύχραιμων Ελλήνων που διαδήλωσαν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, με εκδηλώσεις που μόνο ως κωμωδία μπορούν να χαρακτηριστούν.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …