Παρασκευή , 19/04/2024

Κ.Βουρδάνος υποψ. δημ. συμβ. «Αλλάζουμε»: «Θέλουμε να κάνουμε την Χαλκίδα νούμερο ένα αθλητικό τουριστικό προορισμό»

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης

Ο Κωνσταντίνος Βουρδάνος είναι πρωταθλητής της πάλης και ασχολείται ενεργά με το αθλητισμό με πολλαπλές δράσεις και ενέργειες. Επίσης εργάζεται τα τελευταία δώδεκα χρόνια στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας και είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής της ΕΛ.ΑΣ. Έχει ιδρύσει τον πρωτοποριακό Σύλλογο το “Σπίτι Του Αθλητή” βοηθώντας οικονομικά και ηθικά πολλούς νέους ανερχόμενους αθλητές που το έχουν ανάγκη. Ο Κωνσταντίνος κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Χαλκίδας με την Έλενα Βάκα και τον συνδυασμό «Αλλάζουμε». 

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Χαλκίδας με την Έλενα Βάκα και τον συνδυασμό «Αλλάζουμε». Πώς πήρατε την απόφαση να πολιτευτείτε;

Σε μια περίοδο κρίσιμη για τη χώρα, είναι αναγκαίο πλέον να ζητάμε μια διαφορετική κοινωνία, ένα διαφορετικό μέλλον…Ένοιωσα ότι δεν δικαιούμαι να απουσιάζω από αυτή την προσπάθεια.  Η υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος σημαίνει ότι θες να βοηθήσεις την κοινωνία στην οποία ζεις, να διευκολύνεις την καθημερινότητα των ανθρώπων γύρω σου. Η ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει ότι δεν κοιτάς μόνο τον εαυτό σου…  Σημαίνει να αγωνίζεσαι, να προτείνεις, να προσφέρεις, να έχεις ιδέες και να τις υλοποιείς . Με αυτόν τον τρόπο θα είμαι δίπλα σε όλους τους συμπολίτες μου με μοναδικό σκοπό να έχουν ένα  δικό  τους  άνθρωπο  και  μια  δική τους  δυνατή  φωνή όταν τη χρειαστούν. 

Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη σας;

Θα σταθώ στο κυκλοφοριακό πρόβλημα, στην πρόληψη καλής και ασφαλούς μετακίνησης των ΑμΕΑ, στην μη αξιοποίηση ελεύθερων χώρων, στην ασφάλεια των πολιτών  καθώς και στις μη άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ασχολείστε ενεργά με τον αθλητισμό ως πρωταθλητής πάλης αλλά και μέσα από πολλές ενέργειες και δράσεις. Υπάρχει πρόγραμμα για νέους χώρους άθλησης στην Χαλκίδα;

Παρόλο τις φιλότιμες προσπάθειες των Αθλητικών Συλλόγων και Σωματείων της Χαλκίδας , δυστυχώς, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και υποδομές σε αθλητικές εγκαταστάσεις. Τα παράπονα των αθλητικών συλλόγων και μεμονωμένων πολιτών που θέλουν να αθληθούν είναι πολλά. Πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις είναι παρατημένες. Πρέπει όλες οι αθλητικές υποδομές να είναι λειτουργικές, επαρκείς και διαθέσιμες, ώστε να έχουν οι πολίτες πρόσβαση στην άσκηση και στην άθληση. Τα τελευταία χρόνια πολλά αθλητικά σωματεία έχουν πανελλαδικές διακρίσεις και με την σωστή οργάνωση και στήριξη του Δήμου μπορούμε να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά. Ας μην παραγνωρίζουμε ότι ο αθλητισμός και ο αθλητικός τουρισμός είναι ένας έντονα αναπτυσσόμενος οικονομικός κλάδος, από τον οποίο μπορεί η Χαλκίδα να επωφεληθεί πολλαπλά.

Επίσης εργάζεστε τα τελευταία δώδεκα χρόνια στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας και είστε πιστοποιημένος  Εκπαιδευτής της ΕΛ.ΑΣ. Θα δώσετε προτεραιότητα στην ασφάλεια των πολιτών;

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η εγκληματικότητα , τα συνεχή κρούσματα ληστειών , διαρρήξεων , κλοπών είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας.. Από το χάρτη της εγκληματικότητας δεν εξαιρείται η Χαλκίδα. Μέσα από τη θητεία μου στην Ελληνική Αστυνομία , αυτό που έχω να σας πώ είναι, ότι δεν υπάρχει πιο σοβαρή επιχείρηση απο την ασφάλεια του πολίτη, το οποίο είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα. Να αισθάνεται ασφάλεια στην πόλη του, στο σπίτι του. Δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο απο την ανθρώπινη ζωή.  Η ζωή είναι δημιουργία, η ζωή αλλάζει την πόλη και τις γειτονιές μας. Για τη ζωή και τη δημιουργία όλοι εργαζόμαστε. Θέλει κόπο, θέλει σχέδιο, θέλει όραμα το να δημιουργήσεις πόλεις ασφαλείς για να ζεις .

Έχετε ιδρύσει το «Σπίτι του Αθλητή» βοηθώντας πολλούς νέους αθλητές οικονομικά. Μιλήστε μας για αυτό.

Οι οικονομικές και όχι μόνο δυσκολίες που βιώνουν οι αθλητές, η καθημερινή μάχη στα ταπί, τις πισίνες, τα γήπεδα, με οδήγησαν στη δημιουργία του Συλλόγου “το Σπίτι του Αθλητή”.   Ως σκοπό έχει να βρίσκεται στο πλευρό όλων των αθλητών, εκπροσώπους όλων των αθλημάτων… Τάσσεται στο πλευρό εκείνων που χρειάζονται υποστήριξη, οικονομική αλλά και όχι μόνο καθώς επιτελεί έργο κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Το Σπίτι του αθλητή είναι για όσους μοχθούν, ιδρώνουν και παλεύουν με θεούς και δαίμονες απλά για ν’ αγωνιστούν.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …