Τετάρτη , 24/04/2024

Λούης Γεράρδος: O σχεδιαστής μόδας που έντυνε την Σίντι Κρόφορντ και την Ντενίση, ένα χρόνο μετά τον θάνατό του, ξεχασμένος απ’ όλους δεν του έκαναν καν μνημόσυνο – Τα χρέη των 200.000 ευρώ που άφησε και η απομόνωση (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Καράλης

Ακριβώς ένας χρόνος πέρασε από τον θάνατο του σχεδιαστή μόδας Λούη Γεράρδου. Είχε βρεθεί  νεκρός και σε προχωρημένη σήψη στο διαμέρισμα του 6ου ορόφου πολυκατοικίας όπου διέμενε, επί της οδού Διδύμου 14 στον Άγιο Παντελεήμονα ο 77χρονος γνωστός σχεδιαστής μόδας.  Οι γείτονες διαμαρτυρήθηκαν για την έντονη δυσοσμία και όταν οι Αρχές μπήκαν στο διαμέρισμα ανακάλυψαν νεκρό και σε προχωρημένη σήψη τον 77χρονο. Ο Λούης Γεράρδος ήταν νεκρός για 35 ολόκληρες μέρες, πεθαίνοντας από παθολογικά αίτια, γυμνός και μόνος στο κρεβάτι του.

Έναν χρόνο μετά οι συγγενείς και οι διάσημοι φίλοι του τον έχουν εγκαταλείψει και δεν έγινε ούτε καν το ετήσιο μνημόσυνο στο μνήμα του στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών που είναι θαμμένος. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Label News, o σχεδιαστής μόδας είχε αφήσει χρέη που ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ, χωρίς  να έχει καν τα απαραίτητα για να ζήσει. Να σημειώσουμε ότι δεν έχει παιδιά, μόνα ανίψια στην Φολέγανδρο, από όπου και κατάγεται.

Ποιος ήταν ο Λούης Γεράρδος

Τα φώτα της διασημότητας είχαν σβήσει αρκετά χρόνια πριν για τον Λούη Γεράρδο όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει την υψηλή ραπτική και το χώρο της μόδας για την αγαπημένη του Φολέγανδρο.  Εκεί περνούσε τα καλοκαίρια του ενώ το χειμώνα έμενε στο διαμέρισμά του στο κέντρο της Αθήνας. Το όνομά του έγινε συνώνυμο του καλού γυναικείου ρούχου, αλλά και των κουστουμιών που φορούσαν οι διάσημοι ηθοποιοί της Ελλάδας σε θέατρα και ταινίες κυρίως τη δεκαετία του 1980, ενώ η φήμη του έφθασε και το εξωτερικό όταν η Σίντι Κρόφορντ ντύθηκε με δικές του δημιουργίες για να φωτογραφηθεί  για λογαριασμό του διάσημου Elegance.

Άνθρωπος ευγενικός, με χιούμορ, είχε αγαπήσει από μικρός το ύφασμα και για το λόγο αυτό δεν άργησε να ασχοληθεί με τη μόδα. Δυστυχώς για τον 77χρονο σχεδιαστή η μοίρα ήθελε να πεθάνει μόνος και έρημος στο διαμέρισμά του στον Άγιο Παντελεήμονα. Κανείς δεν τον είχε αναζητήσει κάτι παραπάνω από μήνα και όταν οι γείτονες παραπονέθηκαν για την έντονη δυσοσμία, οι Αρχές που μπήκαν στο διαμέρισμα βρέθηκαν μπροστά το νεκρό σώμα του 77χρονου. Από το ατελιέ του στην οδό Σίνα είχαν περάσει σχεδόν όλες οι κοσμικές κυρίες της Αθήνας, που ήθελαν να φορέσουν τις δημιουργίες του που λανσάριζε με επιτυχία η Μιμή Ντενίση στο θέατρο.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …