Σάββατο , 20/04/2024

Μέχρι τις 8/1 οι Χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραστάσεις που ξεχώρισαν στο Μουσείο Γουλανδρή

Οι τρεις μάγοι με τα δώρα ζωντανεύουν μέσα από ένα θεατρικό και επισκέπτονται φέτος τα Χριστούγεννα το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας , ενώ ένα μυστήριο ‘Δωμάτιο Απόδρασης’ περιμένει τους τολμηρούς να το ανακαλύψουν.

Αυτά και πολλά ακόμη δρώμενα συμπληρώνουν το 15ήμερο εορταστικό πρόγραμμα του μουσείου. Το πρόγραμμα που ξεκίνησε ήδη από τις 24 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 8 Ιανουαρίου του νέου έτους (εκτός της 1ης Ιανουαρίου) προσελκύει καθημερινά κόσμο κάθε ηλικίας για να μοιραστεί μαζί τους το μήνυμα της προσφοράς και της αγάπης.

Η χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση από την Ομάδα Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ λαμβάνει χώρο στο Αίθριο του Κέντρου ΓΑΙΑ. Η ζωντανή μουσική, τα εντυπωσιακά μπαλέτα και τα μηνύματα που περνά η ίδια η ιστορία των Μάγων συνθέτουν ένα όμορφο, μαγικό σκηνικό.

Παράλληλα, στο Αμφιθέατρο Άγγελος Γουλανδρής μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να ακούσουν Ελληνικά Λαϊκά Παραμύθια από την αφηγήτρια παραμυθιών Λίλη Λαμπρέλλη, με συνοδεία μουσικής από τον Γιάννη Ψαριώτη.

Ακόμη, στο  Εργαστήρι των Μάγων τα παιδιά μπορούν να πειραματιστούν με χειροτεχνίες και ζωγραφιές, ή να φτιάξουν τα δικά τους στολίδια για να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σπιτιού τους.

Οι δραστηριότητες δεν σταματούν εκεί, αφού φέτος για πρώτη φορά το Μουσείο υποδέχεται ένα δωμάτιο γεμάτο μυστήριο. Πρόκειται για το ‘Δωμάτιο Απόδρασης’ του Athens Clue που προκαλεί τους πιο περιπετειώδεις επισκέπτες σε ένα 25λεπτο κυνήγι ‘Στα ίχνη του χαμένου Διαμαντιού’ σε ομάδες έως 6 ατόμων. Οι ταχύτεροι και πιο παρατηρητικοί κερδίζουν!

Φυσικά, όλες οι  Εκθέσεις του Μουσείου είναι ανοιχτές προς το κοινό, συν μία ακόμη που προστίθεται στο εορταστικό πρόγραμμα, τη φωτογραφική Έκθεση «Οδοιπορικό στη Νότιο Αμερική» της Green Project.

 

Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 8 ευρώ για ενήλικες και παιδιά
Δωρεάν: παιδιά έως 2 ετών , ΑΜΕΑ, εθελοντές του ΜΓΦΙ
Οικογένειες με 2 παιδιά :28 ευρώ
Οικογένειες με 3 παιδιά: 34 ευρώ
50% έκπτωση: πολύτεκνες οικογένειες, άτομα άνω 65 ετών, ΦΙΛΟΙ ΜΓΦΙ,
μέλη ICOM, άνεργοι με κάρτα ΟΑΕΔ, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, ξεναγοί, δημοσιογράφοι

Συμμετοχή στο Δωμάτιο Απόδρασης του Athens Clue : 6 ευρώ το άτομο

Ημέρες και ώρες λειτουργίας προγράμματος «Οι Μάγοι με τα Δώρα στο Μουσείο»

Σάββατο 24/12/2016 έως και Κυριακή 08/01/2017
Ώρες λειτουργίας: 10.00 π.μ. – 4.00 μ.μ.

Είσοδος
ΚΕΝΤΡΟ ΓΑΙΑ, Όθωνος 100, Κηφισιά

Δείτε επίσης

Μόνο Μαζί Μπορούμε: “55 τρόποι να αγαπήσεις τον εαυτό σου” στις 25 & 26 Νοεμβρίου

Το #MonoMaziMporoume είναι μια πρωτοβουλία της Σχολής Αγάπης Εαυτού που λειτουργεί υπό την Αιγίδα του …

Αφήστε μια απάντηση