Τετάρτη , 24/04/2024

«Μαρία Μαγδαληνή» – Διχάζει η ταινία στους ελληνικούς κινηματογράφους που παρουσιάζει την Μαρία Μαγδαληνή ως την σύντροφο του Ιησού Χριστού

Μία νεαρή γυναίκα που αναζητά έναν νέο τρόπο ζωής, αψηφώντας τις ιεραρχίες και τις αξίες της παραδοσιακής της οικογένειας, γίνεται μέλος μίας ομάδας με επικεφαλή τον Ιησού τον Ναζωραίο.

Καλά καταλάβατε. Σήμερα δεν μιλάμε μόνο για κινηματογράφο, αλλά για την θρησκεία μέσα στον κινηματογράφο και πώς αυτή κατάφερε να ενσωματώσει την ιστορία που βασίζεται η ελληνική κουλτούρα στην μεγάλη οθόνη.

Η Μαρία Μαγδαληνή βρίσκει τη θέση της μέσα στην ζωή του Ιησού και των υπόλοιπων μαθητών του και το πνευματικό της ταξίδι, χωρίς αμφιβολία, κατάφερε να την τοποθετήσει στην καρδιά μίας ιστορίας που δεν ξεχνάμε ποτέ, ειδικά την συγκεκριμένη περίοδο, ενώ η ίδια έρχεται αντιμέτωπη με το πεπρωμένο του Ιησού.

Πρόκειται για μία άκρως καλογυρισμένη ταινία, με την σκηνοθεσία να παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο. Ο θεατής δεν κουράζεται, δεν βαριέται και δεν περιμένει να τελειώσει η ταινία για να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Τα τελευταία χρόνια, αυξάνεται θεαματικά ο αριθμός των ιστορικών που αναφέρει πως η Μαρία Μαγδαληνή ήταν σύντροφος του Ιησού και όχι μία απλή ακόλουθος. Η συγκεκριμένη κινηματογραφική παραγωγή, δεν μπορούμε να πούμε πως δεν ακολουθεί το συγκεκριμένο μονοπάτι, αλλά πρέπει να παραδεχθούμε πως αφήνει μόνο συγκεκριμένα υπονοούμενα τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν ουσιώδη.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως πολλοί είναι εκείνοι που θεώρησαν ως βλασφημία την συγκεκριμένη ταινία. Άλλοι την αγάπησαν. Το ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι, εμείς δεν θα το κρίνουμε. Η θέση μας είναι να παραθέτουμε τα γεγονότα με την ακριβή δόση αλήθειας. Όμως, η τέχνη είναι τέχνη. Και φυσικά μπορεί να χρησιμοποιήσει προϊόντα μυθοπλασίας που θα της δώσουν το εισιτήριο για τον δρόμο της κορυφής. Ή όχι; Τροφή για σκέψη…

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …