Πέμπτη , 25/04/2024

Μεγάλη εκδήλωση του Πάρι Αμοργινού αφιερωμένη στον Παπαδιαμάντη – Το σπίτι του “Αγίου των ελληνικών γραμμάτων” γίνεται κέντρο πνευματικών δράσεων

Tο ιατρείο του είναι σημείο αναφοράς και έμπνευσης, όπου ακούγοντας κλασσική μουσική σε κάθε ευκαιρία αναπολεί με αγάπη περιστάσεις που ο ρόλος του ως καλλιτεχνικού διευθυντή ένωσε το όνομά του με μοναδικές εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού. Ο Πάρις Αμοργινός συνεχίζει και σήμερα να συνδέει μεγάλους καλλιτέχνες με στόχο μοναδικές παραστάσεις που υμνούν τις πιο ανώτερες ποιότητες προσφοράς στον άνθρωπο.

Έτσι, μετά από αρκετούς μήνες προετοιμασίας, μέσω μιας εξαιρετικής ομάδας καλλιτεχνών έρχεται η στιγμή να παρακολουθήσουμε ένα όραμα που γίνεται πραγματικότητα την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 και ώρα 19:30 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων, Ψυρρή.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον «Άγιο των ελληνικών γραμμάτων» Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και σκοπό έχει την αξιοποίηση του σπιτιού όπου έζησε και έγραψε πολλά από τα έργα του στους Αγίους Αναργύρους ως Κέντρο πνευματικών δράσεων και ως πόλου έλξης για νέους δημιουργούς.

Στη μοναδική αυτή βραδιά συμμετέχουν:

  • Η Συμφωνική Ορχήστρα Ρωμάνα – Διεύθυνση Ορχήστρας: Μανώλης Καρπάθιος
  • Η χορωδία Φίλων Βυζαντινής Μουσικής – Διεύθυνση χορωδίας: Γρηγόρης Νταραβάνογλου, Άρχων Μαϊστωρ της Μ.τ.Χ.Ε.
  • Αφηγητής ο ηθοποιός Γιώργος Μεσσάλας
  • Καλλιτεχνική διεύθυνση Dr. Πάρις Αμοργινός
  • Με την υποστήριξη του Αρχιμ. Dr. Παντελεήμων Τζορμπατζόγλου

Λόγος και μουσική, οι δύο αγάπες του Παπαδιαμάντη, σε μια σπουδαία συνάντηση που αναδεικνύει τον πολιτισμό του τόπου μας.

Δείτε επίσης

Διάλεξη, Ομιλία του Φιλόσοφου, Ζωγράφου Βασίλειου Αράπη – Παρουσιάζει η ηθοποιός Μαριάννα Καστανία

Λαμβάνοντας υπ όψιν την ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΗ θεώρηση, ότι το ανθρώπινο Βασίλειο, όπως και τα πάντα Συνπαντικά, …