Παρασκευή , 26/04/2024

Μην κατηγορείς τον εαυτό σου για ότι κακό σου συμβαίνει – Εκτίμησε τον εαυτό σου πρώτα εσύ και μετά θα το κάνουν και οι άλλοι

Πόσες φορές έχεις κρίνει τον εαυτό σου και το αποτέλεσμα σε έχει διαψεύσει; Πόσες στιγμές μέσα στη διάρκεια της ημέρας οι αρνητικές σκέψεις βασανίζουν το μυαλό σου;

Συμφωνούμε πως ο κόσμος είναι κακός και κρίνει πολλές φορές χωρίς να γνωρίζει όμως η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει χειρότερος κριτής από τον ίδιο μας τον εαυτό γιατί στην πραγματικότητα υπεύθυνοι για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και τα εμπόδια που βλέπουμε συνεχώς μπροστά μας είμαστε μόνο εμείς.

Κανένας δεν είναι ικανός να σε κρατήσει πίσω και να υψώσει τοίχη στη ζωή σου. Κανένας δεν μπορεί να σου πει πως δεν μπορείς να τα καταφέρεις γιατί όλα είναι θέμα απόφασης.

Όταν όμως η αυτοκριτική σε τραβάει δύο βήματα πίσω όταν κάνεις ένα μπροστά το μυαλό αλλά και το σώμα σου θα αντιδράσει στην αυτοκριτική που του ασκείς με αποτέλεσμα να μείνεις πίσω.

Όχι γιατί οι συνθήκες δεν ήταν οι κατάλληλες για να πετύχεις τον στόχο σου αλλά γιατί εσύ επέλεξες να μην τις εκμεταλλευτείς σωστά.

Παρατηρώντας όμως λίγο καλύτερα την καθημερινότητα δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πως η ευτυχία και η δυστυχία είναι κατά βάση θέμα οπτικής γωνίας. Επιλέγεις να είσαι χαρούμενος και είσαι όπως αντίστοιχα και δυστυχισμένος.

Κι αν αναρωτιέσαι πως γίνεται να δεις την θετική πλευρά των πραγμάτων όταν δεν μπορείς να ξεφύγεις από τις υποχρεώσεις που σου επιβάλλονται και από την εποχή που δεν επέλεξες ,ωστόσο, ζεις τότε σκέψου πως όπως κανένας δεν είναι τέλειος έτσι ακριβώς δεν υπάρχει ζωή χωρίς αποτυχίες και προβλήματα.

Όμως όπου υπάρχει πρόβλημα υπάρχει και λύση. Και στην περίπτωση που η έκβαση πολλές φορές δεν είναι θετική, σε βάθος χρόνου σίγουρα θα φανεί χρήσιμη. Κι αυτό γιατί μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα είναι μοναδικά μαθήματα ζωής.

Μήπως ,λοιπόν, ήρθε η στιγμή να χαμογελάσεις, να αγαπήσεις τον εαυτό σου και κυρίως τα λάθη σου; Κανείς δεν είπε πως είναι εύκολο όμως κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία για μια καινούργια αρχή.

Δείτε επίσης

Νεφέλη Αγκυρίδου: Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Ραφήνα με την παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης»

Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel Νεφέλη Αγκυρίδου κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη …

Αφήστε μια απάντηση