Σάββατο , 20/04/2024

Δίνει “μάχη” το Νέο Κανάλι του Φίλιππου Βρυώνη για Πανελλαδική άδεια – Οριστικοποιείται η λίστα των αδειούχων για τις τηλεοπτικές άδειες

Στις 12 Ιουνίου θα συζητηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης η ένσταση της «Ελληνικής Τηλεοπτικής ΑΕ» για την απόφαση του Συμβουλίου να την αφήσει εκτός τηλεοπτικών αδειών, με τη διαδικασία οριστικοποίησης της λίστας των αδειούχων τηλεοπτικών σταθμών να μπαίνει στην τελική ευθεία.

Οι εκπρόσωποι της «Ελληνικής Τηλεοπτικής ΑΕ» του Φίλιππου Βρυώνη με το Νέο Κανάλι που βγήκε στον αέρα ως Περιφερειακό στην Αττική, εμφανίστηκαν χθες στην έδρα του ΕΣΡ και αναφέρθηκαν στους τρεις.λόγους για τους οποίους η ένστασή τους, σύμφωνα με τους ίδιους, έχει βάση.

Πρώτον, κατά αυτούς, έγινε έλεγχος σε πρόσωπα που δεν έπρεπε, ενώ όπως υποστηρίζουν έπρεπε να ελεγχθεί μόνο η αιτούσα εταιρεία και όχι η βελγίδα μέτοχος.
Δεύτερον, αμφισβητήθηκε ο τρόπος που το ΕΣΡ ήλεγξε τα δάνεια των εταιρειών και των προσώπων πίσω από την αίτηση της «Ελληνικής Τηλεοπτικής ΑΕ».
Τρίτον, υποστήριξαν ότι θα έπρεπε βάσει του τρόπου εξέτασης των αιτήσεων από το ΕΣΡ να μην γίνουν δεκτές οι αιτήσεις των STAR, ANT1, Alpha και «Ε». Εν τέλει, οι εκπρόσωποι της εταιρείας παραιτήθηκαν από το τρίτο μέρος της ένστασης, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων καναλιών.

Την προσεχή Τρίτη ως εκ τούτου το ΕΣΡ είτε θα αποδεχθεί την ένσταση της «Ελληνικής Τηλεοπτικής ΑΕ», είτε θα την απορρίψει, είτε θα επιλέξει να μην απαντήσει καθόλου. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις θεωρείται σίγουρο ότι η εταιρεία θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σημειώνεται ότι άλλες ενστάσεις για τη διαδικασία δεν κατατέθηκαν.

Τέλος, όσον αφορά την έντονη δραστηριότητα που παρατηρείται τελευταία σε περιφερειακά κανάλια της Αττικής, αναμένεται να παρέμβει το ΕΣΡ και να ζητήσει τα έγγραφα που αποδεικνύουν τη νομιμότητα των σχετικών ενεργειών.

Πηγή: New Post

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …