Παρασκευή , 29/03/2024

Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες ξεσπούν: «Σε κάποιους αγώνες έχουμε πάει με δανεικά χρήματα!» – Οργή από τους αθλητές για τις άθλιες συνθήκες υποδομών από το Κράτος

Η οικονομική κρίση φαίνεται πως δεν έχει αφήσει ανέγγιχτο κανέναν τομέα στην χώρα μας μιας και ακόμη και ο αθλητισμός που μέχρι πριν λίγα χρόνια παρείχε υψηλές προδιαγραφές για την πορεία τόσο των πρωταθλητών όσο και για το ξεκίνημα νέων αθλητών, σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα τον πόλο έλξης που ήταν κάποτε. Σαθρές αθλητικές υποδομές και ελλιπείς επιχορηγήσεις είναι τα βασικά θέματα που καλείται να λύσει η πολιτεία χωρίς ,ωστόσο, να ανταποκρίνεται σε όσους καλούν για στήριξη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο πρωταθλητής Λευτέρης Πετρούνιας που σε κάθε του «χρυσό» βήμα δεν ξεχνάει να αναφερθεί στον έλλειψη στήριξης της τόσο προς τον ερασιτεχνικό αθλητισμό όσο και προς τον πρωταθλητισμό. Τελευταία δήλωση του ίδιου μετά την επιστροφή του από το Κλουζ της Ρουμανίας, όπου στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους για Τρίτη συνεχόμενη φορά, είναι η ακόλουθη:

«Αν δεν είχα τον χορηγό μου δεν θα έφτανα εδώ», τόνισε χαρακτηριστικά ο 27χρονος γυμναστής και πρόσθεσε: «Και το λέω και το ξαναλέω γιατί θα είχα σταματήσει. Τα πράγματα είναι δύσκολα και θα το λέμε και θα το ξαναλέμε μέχρι να αλλάξει κάτι. Εμείς θα παραμείνουμε συνεπείς γιατί αυτό που κάνουμε το γουστάρουμε πάνω από όλα. Θέλουμε να υπάρχει οργάνωση, να έχουμε θέρμανση. Σε κάποιους αγώνες έχουμε πάει με δανεικά. Δεν έχει να κάνει με κόμματα, το πρόβλημα είναι δεδομένο. Η στήριξη στον ερασιτεχνικό αθλητισμός είναι ελλιπής».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο προπονητής του Δημήτρης Ράφτης: «Δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί κάτι διαφορετικό. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην κερδίσει σήμερα ο Λευτέρης, με τον τρόπο που κέρδισε. Το τραγούδι λέει ‘χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία, εγώ κρατάω την ουσία κι ονειρεύομαι’. Και ο νοών νοείτω…».

Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι ενεργή στον αθλητισμό παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Η έλλειψη σύγχρονων αθλητικών υποδομών καθώς και επιχορηγήσεων δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο για όλους εκείνους που θέτουν στόχους και τους πετυχαίνουν κάνοντας μας περήφανους. Οι Έλληνες αθλητές ,εξάλλου, συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να μας αποδεικνύουν έμπρακτα τη δύναμη ψυχής που τους διακατέχει.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …

Αφήστε μια απάντηση