Πέμπτη , 28/03/2024

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ενώνουν τις φωνές τους με την Κοινωνία της Πόλης κατά των “καταστροφικών” διοδίων – Σήμερα το μεγάλο Συλλαλητήριο στην Πόλη

 Η κατασκευή του νέου μετωπικού σταθμού είσπραξης διοδίων στην Εγνατία Οδό ακριβώς «επάνω» από την Καβάλα είχε προαποφασιστεί από το 2014, υπενθυμίζουν σε κοινή γραπτή δήλωσή τους οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κ.κ. Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου τονίζουν ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν αυτή που σχεδίασε και θα εφαρμόσει το αναλογικό (ηλεκτρονικό) σύστημα είσπραξης των διοδίων, ωστόσο το «μνημονιακό» ΤΑΙΠΕΔ επιμένει στην εφαρμογή της ΚΥΑ του 2014 που προέβλεπε… άλλα.

Τέλος, οι τρεις βουλευτές δηλώνουν ότι συμπαρίστανται στη διαμαρτυρία των Καβαλιωτών που θα εκδηλωθεί το μεσημέρι της Τρίτης 15 Μαΐου 2018 μέσα από το Συλλαλητήριο της πλατείας Ελευθερίας, ωστόσο δεν θα μπορέσουν να παραβρεθούν καθώς πρέπει να βρίσκονται στη Βουλή.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κοινής δήλωσης Εμμανουηλίδη, Μορφίδη και Παπαφιλίππου.

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι για να ακυρωθεί αυτή η καταστροφική για τον τόπο μας προοπτική…

Οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε την αυτονόητη συμπαράστασή μας στη διαμαρτυρία όλων των θεσμικών παραγόντωνκαι πρωτίστως των συμπολιτών μας στην προοπτική κατασκευής μετωπικών διοδίων στα ανατολικά της πόλης μας.

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σχεδίασε και θεσμοθέτησε το αναλογικό σύστημα στα διόδια. Ωστόσο το ΤΑΙΠΕΔμνημονιακός φορέας,που συστάθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις κατ’ εντολήν των θεσμών, επιμένει στην υλοποίηση Κοινής Υπουργικής Απόφασης του 2014, που προέβλεπε τη δημιουργία μετωπικών διοδίων στην Εγνατία.

Η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ για κατασκευή μετωπικών διοδίων μάς βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Παρά το γεγονός ότι, κατά την ημέρα διεξαγωγής του συλλαλητηρίου ανειλημμένες υποχρεώσεις στη Βουλή μάς υποχρεώνουν να βρισκόμαστε στην Αθήνα, ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των Καβαλιωτών και δηλώνουμε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αίτημα των συμπολιτών μας να ακυρωθεί αυτή η καταστροφική για τον τόπο μας προοπτική.”

Εμμανουηλίδης Δημήτρης
Μορφίδης Κώστας
Παπαφιλίππου Γιώργος

Πηγή: Kavala Post

Δείτε επίσης

Βαγγέλης Καράλης: «Θα δώσουμε μάχη κατά των νέων Lockdown του Χαρδαλιά» Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, «Μάχη για την Αττική»

Ο Βαγγέλης Καράλης είναι δημοσιογράφος και απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Έχει …