Σάββατο , 20/04/2024

Οι γυναίκες που απομυθοποιούν τα στερεότυπα ομορφιάς είναι πιο ποθητές από τους άνδρες …

Ζούμε σε μια κοινωνία που μας δείχνει τι είναι όμορφο κι εμείς έχουμε μάθει να ανταποκρινόμαστε χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι περισσότερες γυναίκες δεν αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους κι αυτό γιατί τα κοινωνικά πρότυπα έχουν καταφέρει σε βάθος χρόνου να διαμορφώσουν το απόλυτο. Το απόλυτο πρότυπο ομορφιάς με το οποίο κάθε γυναίκα οφείλει να ταυτιστεί για να νιώσει και να είναι δυστυχώς μ’ αυτόν τον τρόπο ελκυστική. Έχουμε ξεχάσει όμως κάτι βασικό.

Γιατί μια γυναίκα θέλει να είναι θελκτική; Προφανώς για να γίνεται αποδεκτή από το κοινωνικό σύνολο. Και πώς μπορεί να γίνει αυτό; Μήπως η άψογη εξωτερική εμφάνιση και τα υπερβολικά πρότυπα ομορφιάς ,τα οποία φτάνουν στο σημείο να γίνονται εμμονή, είναι ο λάθος τρόπος; Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές μένουμε στην επιφάνεια χάνοντας την ουσία των πραγμάτων, η οποία στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι άλλη παρά η προσωπικότητα κάθε γυναίκας.

Δυναμισμός και αυτοπεποίθηση πλέον παραμερίζονται από την σύγχρονη γυναίκα καθώς την θέση τους παίρνουν η υπερβολική ενασχόληση με την ομορφιά και οτιδήποτε αυτό συνεπάγεται. Και δυστυχώς αυτό τις περισσότερες αν όχι όλες φορές σημαίνει διαταραχές στην διατροφή ή ακόμη και στην εύρυθμη καθημερινή λειτουργία των κοινωνικών σχέσεων του ατόμου.

Οι γυναίκες πρέπει να πάψουν να πολεμούν το σώμα τους κι αυτό γιατί πρέπει να το αγαπήσουν, έχουν την ανάγκη να το κάνουν. Πρέπει να σταματήσουν να αναζητούν τρόπους να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά τους κι αυτό γιατί στην πραγματικότητα οι ατέλειες είναι αυτές που μας κάνουν μοναδικές. Είναι μάταιο να αποδίδουμε τις αποτυχίες μας στο γεγονός ότι δεν αγγίζουμε το απόλυτο. Αντίθετα, πρέπει να αρχίσουμε να προβληματιζόμαστε ακριβώς πάνω σε αυτό. Μήπως οι αποτυχίες είναι απόρροια λάθος χειρισμών;

Η ομορφιά είναι δυνατό χαρτί σε όλες τις περιστάσεις αλλά ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα γίνει το τελευταίο.

Oscar Wilde “τίποτα δεν είναι τόσο όμορφο, ώστε, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, να μην δείξει άσχημο.

Δείτε επίσης

Τα οφέλη του μασάζ σε δύσκολες εποχές γεμάτες άγχος – Από την Patricia Sundari

Ζούμε σε εποχές που απαιτούν πολλά από εμάς σε ψυχικό επίπεδο. Βομβαρδιζόμαστε συνεχώς με ερεθίσματα, …