Πέμπτη , 25/04/2024

Οι ελεύθεροι άνθρωποι γεννήθηκαν για να ξεχωρίζουν …

Όλοι έχουμε το δικαίωμα σε αυτή την ζωή να είμαστε απόλυτα ελεύθεροι. Πάνω σε αυτό που πραγματικά είμαστε δεν έχει δικαίωμα κανένας άλλος άνθρωπος να ασκήσει κυριαρχία.

Η πραγματική και αληθινή φύση του ανθρώπου δεν υποχρεώνεται και δεν αναφέρεται σε κανένα άλλο άτομο. Ένας άνθρωπος ο οποίος δεν τολμάει να ζήσει ελεύθερος συνήθως καταφέρνει να έχει όλο και κάποιον πάνω από το κεφάλι του να του λέει τι να κάνει και τι όχι.

Όσοι ζουν ελεύθεροι πραγματικά δεν τους νοιάζει να ακούσουν κανένα και καμία όσο αφορά την ζωή τους γιατί ξέρουν να αντέχουν και να επιβιώνουν μόνοι τους με τις δικές τους σκέψεις. Αυτό σημαίνει πως αν δεν ζούμε την ζωή μας σύμφωνα με τους δικούς μας όρους, τότε ο οποιοσδήποτε θα καταφέρει να μας κυριαρχήσει.

Αυτό φυσικά είναι κάτι το οποίο δύσκολα θα δεχτεί ένας άνθρωπος ο όποιος ζει ελεύθερος, και αποδεικνύει πόσο καλά κάνει αλλά και πόσο περισσότερο μυαλό διαθέτει από κάποιον που είναι εγκλωβισμένος στη μάζα. Η κληρονομιά ενός ελεύθερου ανθρώπου είναι ότι γνωρίζει πολύ καλά πως το πνεύμα του δεν μπορεί να κυριαρχηθεί από οποιονδήποτε άλλο η οτιδήποτε άλλο.

Ο καθένας από εμάς πρέπει να είναι απόλυτα ανεξάρτητος και ελεύθερος άνθρωπος. Είναι μια φιλοσοφία που σε βάζει στην διαδικασία να σκεφτείς και να ανακαλύψεις πως η πραγματική απόλαυση του να ζει κανείς την ζωή του με τους δικούς του όρους και κανόνες, τον κάνουν να ξεχωρίζει από όλη αυτή την μάζα που ο ένας αντιγράφει τις κινήσεις του άλλου και ζουν με το τι θα πει ο καθένας στον έξω κόσμο.

Πάντα έχουμε κάποιον που θέλει να μας λέει τι να κάνουμε , αυτό που κάνουν όμως όσοι ζουν ελεύθεροι και ξεχωρίζουν είναι να μην τους ακούνε, αυτό συμβαίνει διότι δεν αναζητούν την αποδοχή κάποιου που δεν αποδέχεται ούτε τον εαυτό του. Οι ελεύθεροι άνθρωποι μπορούν να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλο δίκαια, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τη ζωή δίκαιη. Για να απαλλαγούν από την αδικία μεταξύ των ατόμων, πρέπει να ασκήσουν εξουσία πάνω τους, πράγμα που δεν θα κάνουν γιατί έμαθαν στην ελευθερία και την ηρεμία.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …