Παρασκευή , 26/04/2024

Οι καλύτερες ελεύθερες παραλίες κοντά στην Αθήνα με τα καθαρότερα νερά, μακριά από τις «στημένες» και οργανωμένες πλαζ

Κανένας δεν έχει όνειρο να μένει στην Αθήνα τους καυτούς καλοκαιρινούς μήνες, αφού όλοι έχουν μάθει να συνδυάζουν το καλοκαίρι με κάποιο νησί που διαθέτει καταγάλανα και καθαρά νερά προκειμένου να απολαύσουν τα μπάνια τους.

Παρόλα αυτά είτε με βότσαλο ή άμμο,  ελεύθερες παραλίες κοντά στην Αττική προσφέρουν την απόλυτη χαλάρωση και δροσιά στους κατοίκους της πόλης ενώ παράλληλα τα καθαρά νερά τους προσδίδουν αίσθηση νησιού.

Μόλις 50 λεπτά μακριά από το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται η Ερωτοσπηλιά στην ευρύτερη περιοχή του Πόρτο Ράφτη. Μόλις φτάνει κάποιος στην παραλία το πρώτο που αντικρίζει είναι τα καθαρά νερά , το βότσαλο και μερικά δέντρα τα οποία προσφέρουν μια μικρή δόση σκιάς περιμετρικά της αλλά και ένα υπερυψωμένο μπαρ αρκετά προσιτό στις τιμές του.

Στα 55 χλμ έξω από την Αττική θα συναντήσετε ένα άνυδρο  τοπίο που προσφέρει το Δασκαλειό το όποιο βρίσκεται προς τον μικρό οικισμό της νοτιοανατολικής αττικής. Στο πρώτο λιμανάκι του πέρα από τα πολύ καθαρά νερά του θα συναντήσετε ένα ήσυχο και οικογενειακό περιβάλλον , ενώ όταν φτάσετε στο δεύτερο θα δείτε τεράστια φιλέ υπερυψωμένα για όσους αγαπούν το beach volley. Οι τιμές του μπαρ που θα βρείτε στην περιοχή είναι αρκετά οικονομικές όμως δεν είναι απαραίτητο κάποιος να καθίσει σε ξαπλώστρα αφού μπορεί να απλώσει την πετσέτα του στην καθαρή αμμουδιά και να απολαύσει τα καθαρά νερά.

Η κακιά θάλασσα πρόκειται για μια παραλία μόλις 50 χλμ από το κέντρο της Αθήνας κοντά στην περιοχή της κερατέας. Είναι σχεδόν χωρισμένη στα δύο και αποτελείται από ένα οργανωμένο και ένα ελεύθερο κομμάτι. Παρότι δείχνει θολή μερικές φορές σύμφωνα με τις μετρήσεις του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών είναι κατάλληλη για τις βουτιές σας έξω από την πόλη.

Το ΚΑΠΕ αυτή η μικρή αλλά θαυματουργή παραλία στα Λεγρενά. Παρότι πλέον έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής και τα Σαββατοκύριακα πήζει από κόσμο, παραμένει μία από τις πιο όμορφες της Αττικής. Δεν είναι οργανωμένη, αλλά έχει μια συμπαθέστατη καντίνα στο τέλος των 87 σκαλοπατιών που ανεβαίνεις για να επιστρέψεις από την παραλία στο δρόμο  (προμηθευτείτε κάτι πριν κατέβετε, το ανέβασμα στο λιοπύρι). Αξίζει πάντως τη μια ώρα που θα χρειαστεί, συνήθως, να ταξιδέψεις για να φτάσεις σε αυτή.

Το Θυμάρι  Βρίσκεται στο 54ο χλμ. της λεωφ. Σουνίου και είναι διαχρονική επιλογή όσων δεν ενδιαφέρονται για τις ευκολίες μιας οργανωμένης παραλίας. Η είσοδός της βρίσκεται σε στροφή και δεν είναι εύκολα ορατή.

Δημοφιλές εδώ και δεκαετίες το Κόκκινο Λιμανάκι είναι μια σταθερή αξία για όσους δεν επιλέγουν τις οργανωμένες πλαζ. Στον εσωτερικό δρόμο που ενώνει τη Ραφήνα με τη Νέα Μάκρη υπάρχουν όμορφες παραλίες στο Μάτι, τον Άγιο Ανδρέα και το Ζούμπερι.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …