Πέμπτη , 28/03/2024

Οι 7 πληγές του παρεό – Τι να φορέσεις στην παραλία, ανάλογα με τον σωματότυπό σου – Βρες αυτό που σου ταιριάζει εύκολα και απλά αναδεικνύοντας τα δυνατά σου σημεία – Από τον fashion designer Ilia Wia

Από τον Ilia Wia – fashion designer 

Καθώς οι μέρες περνούν και το καλοκαίρι έρχεται ακόμα πιο κοντά μας, σε συνδυασμό με αρκετά μεγάλο αριθμό ερωτήσεων που δέχτηκα στα social media μου για τις δύσκολες μέρες του καλοκαιριού , είπα να γράψω για αυτό το πολύ δυσμενές θέμα. Πριν το αγγίξω , θέλω να σας πω μια βασική αρχή που εάν δεν την πιστεύετε καλό θα ήταν να κλείσετε το άρθρο μου άμεσα γιατί κατά την δική σας γνώμη θα γίνω κακούλης. Αγαπήστε το σώμα σας με τις ατέλειες και τις τελειότητες του. Καλό θα ήταν να μην μπαίνουμε στην δίαιτα του ανανά και της καρύδας κάθε 1 Ιουνίου για να βγούμε στην παραλία, ούτε να θυμηθούμε την συνδρομή στην ζούμπα που πληρώσαμε και δεν πήγαμε ποτέ πριν το καλοκαίρι. Όλοι είμαστε διαφορετικοί και αυτό πρέπει να το σεβαστεί ο καθένας μας βγαίνοντας στην πασαρέλα, εεεεεε στην παραλία ήθελα να πω.

Όπως και στα ρούχα έτσι και στα μαγιό πρέπει να κοιτάμε πρώτα τον σωματοτυπό μας ώστε να ξέρουμε τι μας πηγαίνει και τι όχι. Έτσι θα μιλήσουμε για τον κάθε σωματότυπο ξεχωριστά κάνοντας την απόλυτη πρόταση για το τι μαγιό θα επιλέξει.

Ας ξεκινήσουμε με την αγαπημένη μου κλεψύδρα. Εσύ που έχεις όγκο στο μπούστο, στενή μέση και όγκο στους γλουτούς. Το ξέρω σου αρέσει να τονίζεις το στήθος σου και την περιφέρεια σου, αλλα αγαπημένη μου αναγνώστρια – φίλη – hater ( μετά από αυτό το άρθρο )δεν πρέπει να φόρας μόνο μπικίνι. Είναι πολύ ενδιαφέρον να σε δούμε φέτος με ένα κλασικό μαγιό vintage διάθεσης με ένα έξυπνο τοπ που να δένει πίσω από τον λαιμό σου. Ενδυματολογικά πρέπει να πετύχεις την συμμετρία του σώματος σου , αποτέλεσμα αυτού του μαγιό. Όντας κλεψύδρα μπορείς να τονίσεις τον έναν από τους δύο όγκους του σώματος σου ( μπούστο ή περιφέρεια όπως είπαμε) ή να κρύψεις και τους δύο. Με τα μαγιό όπως κατάλαβες το δεύτερο είναι δύσκολο , οπότε το ψηλόμεσο κάτω μέρος του μαγιό σου γλύφει την περιφέρεια με χάρη και το πάνω κομμάτι σηκώνει ψηλά τον όγκο του μπούστου και σου δίνει μήκος αντί για πλάτος.

Η επόμενη κατηγορία που θα ασχοληθούμε είναι το tube ή σωλήνας ή μονοκόμματο σώμα ( δεν πάει να πει ότι τα tube είναι ένα στάδιο πριν την ανορεξία αυτό να τονιστεί με bolt παρακαλώ αρχισυντάκτη μου). Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση , θέλουμε να δώσουμε όγκο στο σώμα μας ώστε να δημιουργήσουμε shape προς τα έξω. Ιδανικά ένα στράπλες τοπ με βολάν και ένα κάτω κομμάτι με δεσίματα στο πλάι . Υπάρχει βέβαια και στο αθλητικό μαγιό θα τις πιο σπόρτι καταστάσεις που και αυτό είναι ακόμα μία επιλογή. Θα ήθελα κάπου εδώ να μιλήσω και για το ολόσωμο σε εσάς. Απλά μην το φοράτε, σακουλιάζει πάνω στο σώμα σας , δεν έχει καλή εφαρμογή στους γλουτούς και σαν κάνει να δείχνετε αδύνατες χωρίς λόγο. Η Πάμελα Άντερσον στο Μπέιγουτς ένα πράγμα.

Αγαπημένο μου μήλο, είσαι η κατηγορία του προλόγου μου, όχι μη το σκέφτεσαι έτσι δεν θα ‘θελα. Μην πηγαίνεις τυλιγμένο σαν μούμια με το παρεό στην παραλία, ούτε να βάζεις την τσαντάρα μπροστά σου ώστε να μην φαίνεσαι , ακόμα χειρότερο , ΜΗΝ κάθεσαι σπίτι είναι καλοκαίρι και θα πας και εσύ για μπάνιο. Σε εσένα πάει το ολόσωμο μαγιό, και κάθετε ακριβώς όπως πρέπει στο σώμα σου. Θα σε παρακαλούσα όμως πριν το βάλεις να κοιτάξεις εάν έχεις ψηλό κορμό για να μπορείς να το υποστηρίξεις. Εάν ο κοντός κορμός σε σωματότυπο μήλο, συνδυαστεί με τέτοιου τύπου μαγιό σε κάνει να φαίνεσαι περισσότερο ογκώδης. Και για εσένα που είσαι σε αυτή την κατηγορία, ναι σου έχω λύση, ένα ψηλόμεσο κάτω και ένα αθλητικό τοπ σαν αυτό του tube είναι σωστή επιλογή.

Αυτό που λέτε εσείς αχλάδι, εμείς οι της μόδας το λέμε τρίγωνο. Ένας κλασικός μεσογειακός σωματότυπος που γκρινιάζει συνέχεια για τα ψωμάκια του. Μην γκρινιάζεις , σου είπα αγάπησε το σώμα σου όπως είναι και επέλεξε ότι δεν σου αρέσει να το αλλάζεις, τότε και μόνο τότε δικαιολογώ την γκρίνια σου. Για να μην ξεφεύγουμε λοιπόν, άκου τι έχω να προτείνω  σε εσένα. Ένα μπικίνι ¾ είναι η απόλυτη λύση σου. Το πάνω μέρος του καλό θα ήταν να είναι ξεκάθαρο στράπλες χωρίς πολλά μπικικίνια που δημιουργούν όγκο προς τα έξω , αλλά όγκο προς τα κάτω , οπότε επέλεξε τα φρου φρου του μαγιό σου να είναι σε κομμάτια που συνδέονται άμεσα σε μήκος με το σώμα σου. Εάν επιλέξεις να έχει τιράντες καλό θα ήταν να είναι τετράγωνες ή χιαστεί ώστε να δημιουργούν άνοιγμα στις πλάτες σου. Απέφυγε τα μαγιό που δένουν γύρο από τον λαιμό σου.

Τέλος, το ανάποδο τρίγωνο ή οι πλάτες πολίστριας. Σε αυτή την περίπτωση το κάτω μέρος του σώματος μετά τις πλάτες φαίνεται πολύ αδύνατο. Απέφυγε το τριγωνάκι ώστε να μην μοιάζεις με πρωταθλήτρια body building και διάλεγε ένα κλασικό τοπ με cups και τιράντες σπαγγέτι ( αυτές οι πολύ λεπτές τιράντες που έχουν και τα σουτιέν). Στο κάτω μέρος σωστή αγορά θα ήταν ένα basin Brazilian μαγιό. Για εσάς που θέλετε τα ολόσωμα επιλέξτε αυτά που είναι αρκετά κοφτά στους γλουτούς για να δώσει φαινομενικά όγκο στα πόδια σας και να σας τα κάνει να φαίνονται ψηλότερα.

Εύχομαι να με αγαπήσατε λίγο παραπάνω με όλες αυτές τις καυτές όσο Αυγουστιάτικος ήλιος συμβουλές και να προμηθευτείτε με όσα προαναφέραμε. Μεγάλα καπέλα και γυαλιά ηλίου με όγκο είναι αγαπημένα αξεσουάρ για φέτος το καλοκαίρι. Πάρε την ομπρέλα σου και την καλή σου διάθεση και τρέξε να μαζέψεις βιταμίνη sea.

Δείτε επίσης

Τα οφέλη του μασάζ σε δύσκολες εποχές γεμάτες άγχος – Από την Patricia Sundari

Ζούμε σε εποχές που απαιτούν πολλά από εμάς σε ψυχικό επίπεδο. Βομβαρδιζόμαστε συνεχώς με ερεθίσματα, …