Παρασκευή , 19/04/2024

Ο άνδρας – είδωλο, ο βασιλιάς του Playboy, του αύριο και της σεξουαλικής απελευθέρωσης – Ποιος ήταν ο Hugh Hefner;

Τέλος εποχής για το γνωστό περιοδικό Playboy καθώς ο άνδρας που το δημιούργησε, ο Χιου Χέφνερ (Hugh Hefner), πέθανε σε ηλικία 91 ετών. Ο ιδρυτής του περιοδικού Playboy, πέθανε στο σπίτι του, το Playboy Mansion, από φυσικά αίτια. Ήταν γνωστός θρυλικός γυναικάς, ορισμός του Playboy και ταυτοχρόνως ο άνθρωπος που συνέβαλε όσο κανείς στην απενοχοποίηση του σεξ.

Ο Hugh Hefner, έζησε μια εξαιρετική και γεμάτη ζωή ως πρωτοπόρος των μίντια και του πολιτισμού και ήταν ηγετική φωνή πίσω από μερικά από τα σπουδαιότερα κοινωνικά και πολιτιστικά κινήματα της εποχής. Υποστήριζε πάντα την ελευθερία του λόγου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και φυσικά την σεξουαλική απελευθέρωση.

Ο Hugh, κατάφερε να προσδιορίσει έναν τρόπο ζωής και ένα ήθος που αποτελούν την καρδιά του Playboy, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες της ιστορίας. Το 1953 τάραξε τα νερά του διεθνούς Τύπου, όταν παρουσίασε το πορνογραφικό περιοδικό “Playboy”. Ένα σκοπίμως προκλητικό περιοδικό, στο οποίο πρωταγωνιστούσαν τα γυμνά “κουνελάκια”, όπως αποκαλούσε ο Χέφνερ τις νεαρές γυναίκες που φωτογραφίζονταν για αυτό.

Το περιοδικό Playboy ιδρύθηκε από τον Hefner, ως αναβαθμισμένο περιοδικό ανδρών, συνδυάζοντας εικόνες γυμνών γυναικών με άρθρα και συνεντεύξεις. Κανείς δεν ήξερε μέχρι σήμερα, πως ο Hugh, αναγκάστηκε να πάρει δάνειο 600 δολαρίων για να “ανοίξει” το θρυλικό περιοδικό, υποθηκεύοντας τα έπιπλά του και μαζί κεφάλαια από μέλη της οικογένειάς του.

Παρά το γεγονός πως το περιοδικό είχε κατά βάση σεξουαλικό περιεχόμενο, κατά καιρούς φιλοξένησε συνεντεύξεις προσώπων όπως ο Φιντέλ Κάστρο, ο Φρανκ Σινάτρα, ο Μάρλον Μπράντο, ακόμη και ο Τζον Λένον. Επιπλέον, στις σελίδες του περιοδικού φιλοξενήθηκαν κείμενα σπουδαίων συγγραφέων, όπως του Ίαν Φλέμινγκ, του Τζακ Κέρουακ και της Μάργκαρετ Άτγουντ.

Το πρώτο Playboy, κανείς δεν πρόκειται να το ξεχάσει. Στο εξώφυλλό του, η μοναδική Μέριλιν Μονρό, ενώ μπορεί να διακρίνει κανείς πως κόστιζε μόλις 50 σεντς. Μικρή η αξία του τότε, μεγάλη η κληρονομιά του για το σήμερα. Καλό ταξίδι Hugh!

Δείτε επίσης

To μοντέλο Dana Nesteriuk παρουσιάστρια της νέας εκπομπής «Gallery Monaco»

Το μοντέλο και διευθύντρια σε διεθνή φαρμακευτική εταιρία  Dana Nesteriuk θα παρουσιάσει τη νέα εκπομπή …