Τρίτη , 19/03/2024

Ο Βούλγαρος δημοσιογράφος Άγγελος Μπόντσεφ γράφει στα ελληνικά το πρώτο βιβλίο για παιδιά για τον βίο του Άγιου Λούκα του Ιατρού από την Κριμαία

“Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή είναι πάντα να κάνουμε καλό για τους ανθρώπους. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλο καλό, πρέπει να κάνουμε λίγο καλό”.

Αυτή η μεγάλη σκέψη δίνεται από τον Λούκα Κριμπίνκι, ο οποίος, με κάθε ανάσα, προσπάθησε να κάνει καλό. Η αυξανόμενη έλλειψη καλών είναι ο λόγος που ο Άγγελος Μπόντσεφ αποφάσισε να γράψει το βιβλίο «Ο χειρουργός Άγιος Λουκάς», η οποία δίνει ένα πολύ καλό παράδειγμα της ζωής του Αγίου Λουκά Κριμαίας, που ακόμα και σε δύσκολες  εποχές μπορούμε να αντισταθούμε στους «πειρασμούς» της σύγχρονης εποχής.

Το βιβλίο πηγαίνει στην Ελλάδα με την ευλογία του Μητροπολίτη Χρυσόστομου Τρίκη. Ο “Άγιος Λουκάς ο γιατρός” μιλάει για την αγγελική ζωή του Αγίου Λουκά  και για τα θαύματα του, που είναι απόδειξη ότι ο Κύριος δεν μας έχει ξεχάσει. Το παιδικό βιβλίο έχει πολλά όμορφα σχέδια που θα κάνουν τα παιδιά ήρεμα και θα απεικονίσουν τη ζωή του αγίου. Ο Surviving Luca Surgeon είναι το πιο επιτυχημένο παιδικό βιβλίο στη Βουλγαρία το 2017. Τα παιδιά στην γειτονική μας χώρα γνώρισαν τον Αγίου Λουκά από το βιβλίο του Άγγελου Μπόντσεφ.

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Άγιε Λουκά Κριμαίας, ευχαριστώ

που και σήμερα με προστάτευσες.

Απευθύνομαι σ’ εσένα με θερμή προσευχή!

Σε παρακαλώ, δώσε στη μαμά και στον μπαμπά,

στην γιαγιά και στον παππού,

υγεία, δύναμη και μακρά ζωή.

Παρακαλώ, κράτησε και εμένα υγιή, καλό και συμπονετικό,

οδήγησέ με στη γνώση

και στη ζωή ας ευδοκιμώ.

Γίνε βοηθός μου και προστάτης.

Με τη δική σου βοήθεια και προσευχή

να υπακούω και να βοηθώ όσους χρειάζονται βοήθεια,

όπως εσύ τους βοηθούσες.

Παρακαλώ, σαν παιδί του Θεού, όπως εσύ μας διδάσκεις,

να κάνω πάντα καλό και ποτέ κακό!

Αμήν!

Ο Άγγελоς Μπόντσεφ είναι δημοσιογράφος και εδώ και 13 χρόνια παρουσιαστής ειδήσεων στην τηλεόραση “Ευρώπη”. Τα τελευταία έξι χρόνια έχει αφοσιωθεί στη δημιουργία της Ορθόδοξης ταινίας «Θαύμα αναμμένο Νεκτάριος», «Θαύμα αναμμένο Εφραίμ», «Άγιος χειρουργός Λουκά» και «Η Ιερά Πόλη – Asenovgrad» (Στενήμαχος). Αυτές είναι οι πιο διάσημες Ορθόδοξες ταινίες στην Βουλγαρία, κάνοντας πολλοί κόσμο να στραφεί προς τον Θεό. Οι συγγενείς του προέρχονται από την Ελλάδα και γι ‘αυτό ο κ. Μπόντσεφ αγαπά τόσο πολύ τους Έλληνες Αγίους της χώρας μας.

Όποιος θέλει να έρθει σε επαφή με τον συγγραφέα του βιβλίου “Χειρουργός του Αγίου Λουκά” μπορεί να το κάνει:

τηλέφωνο: 00359898802638 και 6934222129

e-mail: angel_bonchev@tvevropa.com

Facebook: www.facebook.com/angel.bonchev.tv

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …