Πέμπτη , 28/03/2024

Ο Νίκος Μουρατίδης μιλάει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο LABEL NEWS: «Θέλω να επιλέξω εγώ ποια θρησκεία μου ταιριάζει. Θα πρέπει να καταργηθούν τα Θρησκευτικά και οι θρησκευτικές γιορτές»

Συνέντευξη: Κυριάκος Θεοδοσίου

Οι συστάσεις για τον Νίκο Μουρατίδη είναι περιττές. Πάντα ανατρεπτικός και πρωτοπόρος μιλάει αποκλειστικά στο Label News σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί …

Απ’ όσο γνωρίζω είχατε από τα παιδικά σας χρόνια μια μεγάλη αγάπη προς την τέχνη. Πώς σας αντιμετώπιζαν τα άλλα παιδιά και η οικογένειά σας;

Με κατανόηση (γέλια)… Μα μου το λέτε λες και είχα κολλητική ασθένεια!!! Απλά ήταν τα πράγματα. Από μικρός σκηνοθετούσα μάχες με τα στρατιωτάκια μου ή τα καλοκαίρια έδινα παραστάσεις καραγκιόζη για τα παιδιά της γειτονιάς- όπου έκανα όλους τους ρόλους… και μεγαλώνοντας με το χαρτζιλίκι μου αγόραζα περίεργα περιοδικά (Θέατρο, Αρχιτεκτονική & διακόσμηση, ζωγραφική κλπ), και όταν κάναμε κοπάνα από το σχολείο αντί να τρέχω στα μπιλιάρδα πήγαινα σινεμά…

Και από τη σχολή Σταυράκου και τη σκηνοθεσία, βρεθήκατε στην δισκογραφική εταιρεία Polygram και από εκεί μάνατζερ καλλιτεχνών. Έχετε κάνει διαφορετικές δουλειές σε λίγα χρόνια.

Πάντα έκανα 2 και 3 δουλειές συγχρόνως για να τσοντάρω στο μηνιαίο μου εισόδημα και να ζω ψιλό-άνετα. Δηλαδή, δούλευα στην εταιρία δίσκων, και παράλληλα έκανα μια εκπομπή στο ραδιόφωνο – έγραφα και σε κάποιο έντυπο….

Πώς ήταν να συνεργάζεστε με άτομα όπως η Μαρινέλλα, η Ρίτα Σακελλαρίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Μελίνα Μερκούρη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη κ.α.;

Μαγεία. Ήμουν ένα παιδί της συνοικίας που λάτρευα την τέχνη και τους καλλιτέχνες και ξαφνικά βρέθηκα να συνεργάζομαι μαζί τους, να μπαινοβγαίνω στα σπίτια τους και να τους συμβουλεύω. Και τους άρεσαν αυτά που τους έλεγα και τα έκαναν… Ήταν σαν να ήμουν η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων…. Ξέρει τι είναι να βρίσκομαι στο σπίτι της Μελίνας Μερκούρη ή της Ειρήνης Παπά, της Λάσκαρη και της Βουγιουκλάκη; Να βρίσκομαι στο καμαρίνι της Μαρινέλλας ή του Μητροπάνου; Να μιλάω στο τηλέφωνο με τον Γιώργο Μαρίνο ή τον Βουτσά και να πηγαίνω στο Λονδίνο στο σπίτι του Βαγγέλη Παπαθανασίου;

 Για τη συμμετοχή σας στα talent show έχετε πει: “Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες”. Γιατί; Έχετε μετανιώσει για συμμετοχές σας;

Για κάποιες ναι έχω μετανοιώσει- όπως για το Fame story 3. Με την δουλειά μου ή με αυτά που έλεγα στα παιδιά δεν έχω μετανιώσει, αλλά η τηλεόραση είναι συλλογικό μέσον και σε αναγκάζει να συνεργάζεσαι με ανθρώπους αμόρφωτους, ακαλαίσθητους χωρίς παιδεία και κουλτούρα…. Ανθρώπους σε άλλη περίπτωση δεν θα τους έλεγα ούτε καλημέρα…. Άστα… περασμένα ξεχασμένα.

Θεωρείτε ότι η τηλεόραση και τα talent show βοηθούν πραγματικά τους διαγωνιζόμενους ή τους εκμεταλλεύονται;

Σαφώς τους εκμεταλλεύονται και δεν τους βοηθούν καθόλου. Η τηλεόραση δεν ενδιαφέρεται ούτε για την μουσική, ούτε για την τέχνη ούτε φυσικά για τα όνειρα των νέων παιδιών. Η τηλεόραση θέλει να καλύψει τηλεοπτικό χρόνο με αυτά τα παιχνίδια…. Χέστηκε για όλα τα άλλα….

Επιστρέψατε στο ραδιόφωνο μετά από αρκετά χρόνια απουσίας με την εκπομπή “Η μικρή μας πόλη”. Πώς προέκυψε;

Ενώ ήμουν – απ’ ότι λένε και έχουν γράψει- ένας από τους καλύτερους και πιο πετυχημένους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, όταν έφυγα από τον Best… δεν είχα «σοβαρές» προτάσεις. Έκανα ένα χρόνο εκπομπές στον Real FM και μετά πάλι off. Μετά από 7 χρόνια που ήμουν χωρίς ραδιοφωνική στέγη με πήραν από τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 να κάνω εκπομπές το Σαββατοκύριακο. Με βόλευε πάρα πολύ και το Σαββατοκύριακο και το 6μμ-9μμ και έτσι έγινε. Και περνάω υπέροχα. Μου είχε λείψει….

Έχετε κάνει ραδιόφωνο σε μια άλλη εποχή. Βλέπετε μεγάλες διαφορές στο ραδιόφωνο του τότε και του σήμερα;

Ναι υπάρχουν πολλές αλλαγές. Οι περισσότεροι σταθμοί παίζουν με playlist ή πληρώνονται για τα τραγούδια που μεταδίδουν. Τα ενημερωτικά ραδιόφωνα έχουν γεμίσει από τηλεοπτικά πρόσωπα που λένε σαχλαμάρες και τα μουσικά ραδιόφωνα είναι ακόμα σε περίοδο αμηχανίας….

Πώς βλέπετε την τηλεόραση σήμερα και την επιστροφή των reality;

Η τηλεόραση στην Ελλάδα δεν είναι τηλεόραση. Είναι ένα διαπλεκόμενο και προπαγανδιστικό μέσον. Επίσης δεν έχει εικόνα. Έχει διαφόρους να μιλάνε και να τσακώνονται. Επίσης έχει αυτό το μοντέλο εκπομπής «Ξανθιά παρουσιάστρια- με πάνελ κουτσομπολιού»…. Έλεος! Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να έχει εκπομπές που ασχολούνται με το τι έδειξαν οι άλλες εκπομπές και τι νούμερα έκαναν. Δεν υπάρχει!!! Οι εκπομπές και τα reality είναι μια φτηνή – επικερδής λύση…..

Έχετε χρόνια να κυκλοφορήσετε κάποιο βιβλίο σας. “Φταίει” το ότι διοχετεύετε την ανάγκη σας για γράψιμο στο site σας, www.nikosonline.gr;

Φταίει το γεγονός ότι δεν έχω μυαλό να απομονωθώ και να αφοσιωθώ στο γράψιμο. Έχω ήδη βγάλει 6 βιβλία, αλλά τώρα πρέπει να ασχολούμαι με τα δεκάδες μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας… Το site μου που κοντεύει να γίνει 4 χρόνων- είναι κάτι που με ευχαριστεί αφάνταστα- γιατί αισθάνομαι ότι διοχετεύω την ενέργεια μου σε κάτι που αγαπάω και με ενδιαφέρει….

Ποια είναι η σχέση σας με τον Θεό και τη θρησκεία; Διάβασα άρθρο σας στο οποίο ζητάτε την κατάργηση των θρησκευτικών τελετών στα σχολεία.

Κάθε άνθρωπος θέλει να έχει κάτι να «πιαστεί» στις δύσκολες στιγμές. Άλλοι επικαλούνται τον Θεό, άλλοι συνομιλούν με τους νεκρούς γονείς τους, ή με κάποια υπερ-δύναμη…. Έτσι και εγώ. Είμαι μέσα σ΄ αυτούς. Όσο για θρησκεία, επειδή στο σχολείο δεν μας έμαθαν καμία θρησκεία, τώρα είμαι αναγκασμένος να διαβάσω για όλες τις θρησκείες και να αποφασίσω ποια μου ταιριάζει. Ναι, θέλω να καταργηθούν οι θρησκευτικές τελετές και το μάθημα των θρησκευτικών γιατί ζούμε σε ένα κοσμικό κράτος και όχι σε ένα Θεοκρατικό!

Γνωρίζω πως παρακολουθείτε την επικαιρότητα. Θα ήθελα την άποψή σας για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και το συλλαλητήριο.

Οι συγκεντρώσεις, οι πορείες και τα συλλαλητήρια γίνονται για να διαμαρτυρηθούν οι άνθρωποι- κυρίως ενάντια στους πολιτικούς που είναι ψεύτες, κλέφτες και ανίκανοι. Είμαι υπέρ. Όσο για το όνομα της Μακεδονίας, δεν θέλω να υπάρχει καθόλου στην γείτονα χώρα. Να πάνε να γ@μηθούν… !

Ποιο τίτλο τραγουδιού θα βάζατε στη ζωή σας;

Είμαι ανάμεσα σε δύο. «Σ΄ όποιον αρέσουμε» ή στο «Δυο πόρτες έχει η ζωή».

Περισσότερα για τον Νίκο Μουρατίδη μπορείτε να διαβάσετε στο επίσημο web site του www.nikosomouratidis.gr.  Καθημερινά διαβάζετε άρθρα του στο www.nikosonline.gr  και τον ακούτε ραδιοφωνικά κάθε Σαββατοκύριακο 6μμ-9μμ στα Παραπολιτικά 90,1 FM.

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …