Τετάρτη , 24/04/2024

«Πάμε Πλατεία;» Συναντήσεις, Φίλοι, Έρωτες, Κοπάνα, Μπύρες, Τσιγάρα όλη μας η ζωή ήταν εκεί – Μια συνήθεια που χάθηκε στο πέρασμα του χρόνου

Η τεχνολογία μέρα με την μέρα εξελίσσεται και καταφέρνει να μας αλλάζει ακόμα και συνήθειες που είχαμε στο παρελθόν. Για να συναντήσει κάποιος σήμερα έναν γνωστό του επικοινωνεί μαζί του μέσω των social media, προκειμένου να κανονίσουν μέρος, ώρα και μαγαζί. Που να ξέραμε λίγα χρόνια πριν, πως η κλασική μας συνήθεια να κανονίζουμε το ραντεβού μας με φίλους και όχι μόνο στην πλατεία της περιοχής μας η του χωριού μας, (ανάλογα που μεγάλωσε ο καθένας) πως δεν θα υπάρχει πλέον.

Τις παλιές καλές εποχές για να κανονίσει κάποιος μέρος συνάντησης χρειαζόταν να πει μόνο μια φράση ”θα τα πούμε το απόγευμα στην πλατεία’, τίποτα παραπάνω ούτε ώρα , ούτε μαγαζί. Η πλατεία ήταν ανέκαθεν το σήμα κατατεθέν για κάθε συνάντηση αφού εκεί γράφονταν όλες οι ιστορίες. Στα παγκάκια της γράφονταν οι έρωτες , σε αυτή έπινες τον καφέ σου με τις παρέες σου, εκεί έδινες ραντεβού με το αμόρε σου, εκεί σε έστηνε η κολλητή/ος σου, εκεί όμως έκλαιγες και για κάποιο χωρισμό, εκεί γινόντουσαν οι μεγαλύτερες αναπάντεχες συναντήσεις με φίλους που είχες να δεις καιρό αλλά ακόμα και όταν δεν ήσουν στα καλύτερα σου εκεί καθόσουν με τις ώρες και άφηνες το μυαλό σου να καθαρίσει από τις σκέψεις που σε βασάνιζαν.

Βασικά ήταν μια εποχή όπου οι άνθρωποι περνούσαν πολλές ώρες στην πλατεία με αποτέλεσμα να της δίνουν μια προσωπικότητα, φυσικά και έχουν από μόνες τους στυλ αφού υπάρχουν  μικρές , μεγάλες , στρογγυλές και άλλες πολλές. Δυστυχώς σήμερα από όποια πλατεία και αν περάσει κάποιος το μόνο που θα δει είναι ίσως κανένα ζευγάρι ηλικιωμένων όπου κάθισε για λίγο ίσα ίσα για να ξαποστάσει. Δεν υπάρχει πλέον αυτή η χαρά της αναμονής προκείμενου να βρούμε τις παρέες μας να μας περιμένουν αφού το μόνο που μας νοιάζει είναι να βγούμε σε κανένα μοντέρνο καφέ προκειμένου να κάνουμε και το τσεκ ιν μας.

Πόσο κρίμα και άδικο εν έτη 2018 να μην μπορούμε να χαιρόμαστε τόσο απλές και όμορφες τοποθεσίες παρέα με τους φίλους μας, ενώ το μόνο που μας νοιάζει είναι μια καφετέρια και μια φωτογραφία στα social media προκειμένου να διαφημίσουμε το ”super” μέρος που καθίσαμε.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …