Τετάρτη , 24/04/2024

Πάσχα στην Ευρώπη: Οι καλύτερες ανοιξιάτικες πόλεις για διακοπές

Του Άκη Τσακίρη 

Χωρίς αμφιβολία, όλοι χρειαζόμαστε ένα μικρό ταξίδι ανάμεσα από το χειμώνα και το καλοκαίρι. Έναν ανοιξιάτικο προορισμό που θα μας ταξιδέψει στις ομορφιές του πλανήτη και θα μας χαλαρώσει από τις υποχρεώσεις μας. Το Πάσχα είναι ίσως η καλύτερη αφορμή για ένα ταξίδι στο εξωτερικό και μία διαφορετική εκδοχή της Μεγάλης Εβδομάδας.

Γκέτεμποργκ, Σουηδία

Η Στοκχόλμη, σαν πρωτεύουσα της Σουηδίας, είναι ένας προορισμός που απευθύνεται σε κάπως πιο αυξημένο budget. Το Γκέτεμποργκ από την άλλη, είναι ακριβώς ό,τι πρέπει. Το Γκέτεμποργκ απευθύνεται σε σένα, τον μη επαγγελματία ταξιδιώτη που θέλεις να γνωρίσεις τη βόρεια Ευρώπη χωρίς να μείνεις άφραγκος για το επόμενο εξάμηνο. Εκεί η ιστορία συναντά την τέχνη, ενώ θα βρεις μια ανεξάντλητη ποικιλία μουσείων και εκθέσεων. Επίσης, θα έχεις την ευκαιρία να δεις από κοντά υποβρύχια και φυσικά πλωτά μουσεία.

Πάρμα, Ιταλία

Στην Πάρμα μπορείς να φτάσεις εύκολα και οικονομικά μέσω Μιλάνου. Η πανέμορφη Πάρμα της Ιταλίας έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα από τυριά και αλλαντικά ( που σίγουρα θα έχεις δει να αναφέρονται συχνά πυκνά σε διάφορες ταξιδιωτικές εκπομπές και φυλλάδια ). Πρόκειται για μια πόλη με εξαιρετική αρχιτεκτονική και με έντονο το μεσαιωνικό στοιχείο. Ξεκινήστε την περιήγηση από τον Duomo με τον τρούλο διά χειρός του μεγάλου Correggio και την Εκκλησία του Ευαγγελιστή Ιωάννη και συνεχίστε προς το Βαπτιστήριο της Πάρμα (Battistero), ένα κτίριο-μνημείο για όλη τη βόρεια Ιταλία.

Ζιρόνα, Ισπανία

Εδώ μιλάμε για το νέο προορισμό -to-be της χρονιάς! Βρίσκεται στη βορειανατολική Ισπανία που εδώ και χρόνια ζούσε στη σκιά της γειτονικής της Βαρκελώνης. Βόλταρε το κέντρο της πόλης με την ησυχία σου, θαύμασε τα αξιοθέατα και δώσε ιδιαίτερη προσοχή στην Εβραϊκή Συνοικία. Κράτα όμως τις δυνάμεις σου για το βράδυ, αφού προβλέπεται πολύ περπάτημα, sangria-ποσία και όλα τα tapas που μπορείς να φας!

 

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …