Παρασκευή , 19/04/2024

Πέντε ρετρό ιδέες για τη διακόσμηση του σαλονιού σου

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να κυκλοφορούν πολλές και νέες μοντέρνες δημιουργίες για να προσθέσουμε στο σαλόνι μας, αλλά το ρετρό μένει πάντα στην καρδιά μας. Και η αλήθεια είναι, πως πολλοί από τους σχεδιαστές, προτιμούν τη ρετρό διακόσμηση, ενώ υπάρχουν πλέον άπειρες ιδέες για να αποκτήσει το σπίτι σας vintage look.

Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δώσουμε στα  έπιπλα, τα χρώματα, τα υφάσματα και τα αξεσουάρ. Επιλέξτε έπιπλα ιδιαιτέρως στρογγυλά ή με έντονες γωνίες, λαμπερό χρώμα όπως το πράσινο, κίτρινο και φούξια. Εφόσον δεν έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε τα ήδη υπάρχοντα έπιπλα, καλό είναι να αλλάξετε τα αξεσουάρ.

Μαξιλάρια του καναπέ, πίνακες ζωγραφικής, ριχτάρια, όλα σε έντονα χρώματα και γεωμετρικά μοτίβα, δίνουν άψογα την πραγματική αίσθηση ενός ρετρό style στη διακόσμηση του εσωτερικού μας χώρου, που… κακά τα ψέμματα περνάμε αρκετές ώρες εκεί με παρέα ή όχι.

Σας αρέσουν οι ταπετσαρίες; Τότε η ρετρό διακόσμηση είναι εκείνη που θα τις επαναφέρει στους τοίχους του σαλονιού σας μία και καλή και μην το φοβηθείτε καθόλου. Μια ταπετσαρία σε πράσινο χρώμα και φλοράλ σχέδια , θα αλλάξει εντελώς το σαλόνι σας. Προσοχή όμως χρειάζεται αν το σαλόνι σας είναι μικρό, καθώς μια έντονη ταπετσαρία θα βαρύνει το χώρο στο μάτι.

 

Μεγάλη όμως προσοχή πρέπει να δώσετε στα διακοσμητικά σας. Ένας αρκετά ικανοποιητικός συνδυασμός διακοσμητικών σε συνδυασμό με μία ταπετσαρία ή γεωμετρικά μοτίβα, μπορεί να κάνει το σαλόνι σας πολύ “βαρύ” με αποτέλεσμα να μην είναι ένας από τους χώρους ξεκούρασης και χαλάρωσης του σπιτιού σας, αλλά αρκετής ενέργειας.

Δείτε επίσης

Ρουστίκ: Η νέα τάση στην διακόσμηση που ταιριάζει απόλυτα σε μία business woman

Του Άκη Τσακίρη  Το αιώνιο πρόβλημα μίας επιτυχημένης γυναίκας. Η διακόσμηση. Και πιο συγκεκριμένα, η …

Αφήστε μια απάντηση