Τρίτη , 23/04/2024

Πέτρος Συρίγος: Ο διάσημος μάγειρας της Μενεγάκη μιλάει αποκλειστικά στο LABEL NEWS για την Ελένη, τα σχέδια για δική του εκπομπή στην TV αλλά και για το μαγαζί του, το διασημότερο brunchάδικο του Πειραιά!

Συνέντευξη: Φωτεινή Πανάβου

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί το τελευταίο καιρό ο Πειραιάς ψηφίζει φανατικά brunch; Ο Πέτρος Συρίγος έδωσε την απάντηση με το The Lobby 35! Iκανοποιώντας τις γευστικές απαιτήσεις ολόκληρου του Πειραιά αλλά και της Αθήνας, που μυείται στο ανήσυχο πνεύμα και τη φαντασία του σεφ, το The Lobby 35 είναι ένας ακόμη λόγος να κάνεις μια στάση σε έναν κεντρικό δρόμο του Πειραιά, δίπλα στο λιμάνι με θέα τη θάλασσα, όπως έκανα κι εγώ και απόλαυσα ένα από τα αγαπημένα πιάτα του Πέτρου και πλέον και δικό μου, πλούσιο σε μανιτάρια, τρούφα, σπανάκι, γνωστό ως “The Lobby 35”. Γιατί ο Πέτρος Συρίγος μπορεί να έγινε γνωστός μέσα από τις τηλεοπτικές μας οθόνες φέτος από την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, στην οποία ανέλαβε το μενού και τη παρουσίαση αυτού, αλλά το αποτέλεσμα που βλέπουμε όλοι στις οθόνες μας και γευόμαστε σε κάθε πιάτο του δεν είναι τυχαίο, ούτε οφείλεται στον επικοινωνιακό και άκρως φιλικό χαρακτήρα του, που διαγράφεται στο μεγάλο χαμόγελο του. Το αποτέλεσμα βασίζεται στη σκληρή δουλειά, στην εμπειρία και φυσικά στην μεγάλη του αγάπη για τη μαγειρική, γεγονός που του δίνει δύναμη να συνδυάζει το Private Cheffing, με την τηλεόραση και φυσικά το The Lobby 35.

Σε τι φάση σας πετυχαίνουμε αυτό το διάστημα;

Μπορώ να πω πως με πετυχαίνεις σε μια απ τις καλύτερες φάσεις της ζωής μου και ο λόγος ειναι οτι ασχολούμαι με πολλα πράγματα ταυτόχρονα και αυτο ειναι κάτι που με ευχαριστεί.

Το να ασχοληθείτε με τη μαγειρική ήταν κάτι που πήγαζε από μέσα σας ή προέκυψε στη πορεία;

Το έχω δηλώσει ξανά παλαιότερα, δούλεψε ο αδερφός μου πρώτη φορά σαν μάγειρας και είδα πως ήταν και με το που τελείωσα το σχολείο αποφάσισα να πάω σε σχολή μαγειρικής γιατί ήθελα να ακολουθήσω κι εγώ αυτό το επάγγελμα.

Τι είναι αυτό που σας αγχώνει περισσότερο στη κουζίνα και τι είναι αυτό που σας ηρεμεί;

Αυτό που με αγχώνει στη κουζίνα είναι η στιγμή που πρέπει να βγάλω το φαγητό και να το φάει ο κόσμος, δηλαδή η πρώτη μπουκιά είναι αυτή που θα με ηρεμήσει μετά. Δηλαδή με το που βγάλω το φαγητό και σερβιριστεί το φαγητό θα είμαι εκεί και θα δω αυτόν που θα φάει και με τη πρώτη μπουκιά και με το που δω ότι του αρέσει τότε θα έρθει η στιγμή που θα με ηρεμήσει.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για τη δημιουργία του The Lobby35;

Το Lobby έγινε τελείως τυχαία. Γενικά γίνονται πράγματα τυχαία στη ζωή μου που μου βγαίνουν σε καλό. To Lobby έγινε μετά από μια συνάντηση με δύο φίλους και αποφασίσαμε να το ανοίξουμε όλοι μαζί. Ο καθένας ανέλαβε το κομμάτι του. Εγώ ασχολήθηκα με το φαγητό, ο άλλος ασχολήθηκε με το καφέ, ο άλλος ασχολήθηκε με το κατασκευαστικό κομμάτι και συνεχίζουμε και κρατάμε αυτή τη πορεία και όπου υπάρχει πρόβλημα ασχολείται αυτός που πρέπει και δεν υπάρχει πρόβλημα. Γιατί σε μια επιχείριση δε μπορείς να γνωρίζεις τα πάντα. Επομένως, χωρίσαμε σε μέρη το εστιατόριο και ο καθένας έχει το κομμάτι του και ρίχνουμε τις ευθύνες εκεί που πρέπει και έτσι δεν υπάρχουν τσακωμοί.

Τι μπορεί να βρει κανείς στο The Lobby 35;

Ως επι το πλείστον μπορεί να βρει τα πάντα από πρωινά. Είναι κι αυτό ένα brunchάδικο της εποχής.

 Εάν μπορούσατε να ξεχωρίσετε ένα πιάτο του the lobby 35 ποιό θα ήταν αυτό;

Θα ξεχώριζα ένα πιάτο, το οποίο το ονομάζω και Lobby γιατί χρησιμοποιώ σ’ αυτό το πιάτο μανιτάρια, τρούφα, σπανάκι και είναι οι γεύσεις που μου αρέσουν. Έκανα, λοιπόν, ένα πιάτο στο μαγαζί με βάση τις γεύσεις που μου αρέσουν και έδωσα την ονομασία του μαγαζιού σε αυτό.

Έχετε κάποια πηγή έμπνευσης για τις συνταγές σας ή είναι απλά μια εφαρμογή γνώσεων σε συνδυασμό με τις ανάγκες κάθε εποχής;

Πάω πάντα με βάση τις γνώσεις. Έχω μια πορεία που έχω κάποιες βάσεις, πάνω σε αυτές τις βάσεις θα πατήσω και βλέποντας στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα τι κινείται έτσι θα ακολουθήσω και θα βγάλω κι εγω συνταγές.

Τι ρόλο έπαιξε η τηλεόραση στη μέχρι τώρα καριέρα σας;

Η τηλεόραση μπήκε φέτος στη ζωή μου, μπήκε για τα καλά γιατί μπήκα σε μια πολύ καλή εκπομπή απ’ το πουθενά γιατί δεν είχα κάνει ξανά τηλεόραση. Είχα κάνει περιστασιακά κάποια επεισόδεια από εδώ κι απο ‘κει, δηλαδή δεν ήταν κάτι το οποίο ήταν καθημερινό και δεν ήμουν εκτεθημένος στο κόσμο, σε live, γιατί τα άλλα ήταν μαγνητοσκοπημένα, οπότε το άγχος ήταν πολύ δύσκολο στην αρχή. Τώρα απλά το έχω ξεπεράσει και το ζω.

 Θα συνεχίσετε και του χρόνου τη συνεργασία σας με την Ελένη;

Δε μπορώ να πω κάτι ακόμη για του χρόνου. Θα ήθελα να βρίσκομαι στην Ελένη γιατί μου αρέσει το κλίμα, μου αρέσει ο τρόπος που δουλεύουμε και είναι κάτι ξεχωριστό στο κομμάτι της κουζίνας που έχουμε μάθει τόσα χρόνια εμείς να δουλεύουμε. Είναι διαφορετικό γιατί μαγειρεύεις και έχεις αμεσότητα με τον κόσμο.

Πώς είναι η Ελένη εκτός τηλεόρασης;

Είναι αυτό που φαίνεται και στην τηλεόραση.Αυθόρμητη και αληθινή. Προσωπικά έχουμε πολύ καλή σχέση και χημεία μεταξύ μας.

Πώς κρίνετε τα ριάλιτι μαγειρικής στην ελληνική τηλεόραση; Θα πηγαίνατε ποτέ ως κριτής;

Τις ώρες που παίζονται τα ριάλιτι συνήθως εγώ είμαι εκτός σπιτιού. Πολλές φορές τα βάζω στο youtube για να βλέπω γιατί κι εγώ μαθαίνω μέσα από αυτά τα ριάλιτι. Θα δω καινούργιες τεχνικές, θα δω από τους συναδέλφους να δείχνουν στα παιδιά κάποια πράγματα, τα οποία θα μπορούσα να είμαι κι εγώ στη θέση των παιδιών και όχι σαν κριτής. Δε μπορώ να πω πως ακόμη μπορώ να γίνω κριτής σε καμία περίπτωση. Πρέπει να έχεις λίγα χρόνια στη πλάτη σου για να γίνεις κριτής. Σέβομαι τα χρόνια κάποιων άλλων που έχουν περάσει μέσα στις κουζίνες. Και επίσης δε μπορώ να πω ακόμη τον εαυτό μου σεφ. Όποιος με λέει σεφ, του λέω σε παρακαλώ θέλω να με λες μάγειρα ή με το όνομα μου.

Από τους ήδη υπάρχοντες τηλεσεφ ξεχωρίζετε κάποιον;

ε μπορώ να πω ότι ξεχωρίζω. Συνεχίζω και λέω ότι τους παρακολουθώ, τους σέβομαι, βλέπω πως λειτουργούν, πως δουλεύουν, τις τεχνικές τους, τις ιδέες τους και όλα αυτά γιατί θέλοντας και μη είναι συνάδελφοι, θα φέρουν καινούργιες ιδέες από το εξωτερικό ή θα φτιάχνουν κάποια ελληνικά φαγητά λίγο διαφορετικά.

Είναι στα άμεσα σχέδια σας μια εκπομπή μαγειρικής;

Θα πω κάτι που δεν το έχω πει σε καμία δήλωση που έχω κάνει. Σκεφτόμουν να έκανα κάτι τελείως καινούργιο στη τηλεόραση, δεν ξέρω ποια χρονιά μπορεί να είναι αυτή, δεν έχω κάνει καμία συζήτηση με κανέναν αλλά θέλω να κάνω κάτι που βασίζεται σε μια ιδέα που δεν έχει γίνει ξανά στην ελληνική τηλεόραση και αφορά έμμεσα και τα ταξίδια γιατί μ’ αρέσουν και τα ταξίδια και θέλω να συνδυάσω και αυτό. Να βλέπω καινούργια πράγματα, να έρχομαι σε επαφή με κόσμο, που είναι κάτι το οποίο μου αρέσει πάρα πολύ και να συνδυάζω και τη μαγειρική.

 

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …