Πέμπτη , 18/04/2024

Πήρες Πτυχίο και αναγκάζεσαι να φύγεις από το Φοιτητικό Σπίτι και να γυρίσεις πίσω στους «Δικούς σου» – Δες τα θετικά και μην φρικάρεις …

Και ναι, φτάνει η ώρα που ορκίζεσαι, παίρνεις το πολυπόθητο πτυχίο και βρίσκεσαι στο σπίτι και ως εκ τούτου μπροστά σε ένα δίλημμα. Να ζήσεις μόνος σε καινούργιο σπίτι ή να γυρίσεις στο πατρικό; Αυτό είναι το ένα σενάριο. Όμως στην εποχή που ζούμε δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια και τις περισσότερες φορές οι φοιτητές αναγκάζονται να επιστρέψουν στο παλιό τους σπίτι. Το κλασικό σενάριο.

Οι αλλαγές πολλές, όμως η πραγματικότητα μια. Σίγουρα η συγκατοίκηση με τους γονείς έπειτα από μια περίοδο ελευθερίας έχει πολλά αρνητικά όμως από την άλλη υπάρχουν και θετικά στοιχεία τα οποία εκ πρώτης όψεως δεν λαμβάνουμε υπόψιν.

Μπορεί ,λοιπόν, ο έλεγχος των γονιών και η ανησυχία να μην σταματήσει ποτέ. Μπορεί τα ατελείωτα βράδια με ποτά, τσιγάρα και ξενύχτια να πρέπει να περιοριστούν αισθητά. Μπορεί να μην έχεις το προνόμιο να φέρνεις τους φίλους ή το αίσθημα ότι ώρα εσύ θέλεις στο σπίτι. Μπορεί η πίεση της επαγγελματικής αλλά και προσωπικής αποκατάστασης να γίνεται όσο περνάει ο καιρός περισσότερο αισθητή αλλά τώρα…

Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για το φαγητό και την καθαριότητα του σπιτιού, πόσο μάλλον για τους λογαριασμούς και το ενοίκιο που θα τρέχουν κάθε μήνα. Θα έχεις την στήριξη δύο ανθρώπων που σε νοιάζονται όσο κανένας άλλος οποιαδήποτε στιγμή την χρειαστείς και για οποιονδήποτε λόγο. Μην ξεχνάς πως όσο κι αν μεγαλώσεις πάντα θα έχεις ανάγκη την ασφάλεια και την θαλπωρή που σου προσφέρουν οι γονείς σου. Τέλος, είναι μια καλή ευκαιρία να κάνεις στροφή από την ανθυγιεινή φοιτητική ζωή ή έστω ένα time out από τα ποτά και το πρόχειρο φαγητό.

Κανείς δεν είπε πως είναι εύκολο όμως σε κάθε αρνητικό υπάρχει πάντα και κάτι θετικό και το μυστικό στην προκειμένη περίπτωση είναι οι αμοιβαίες υποχωρήσεις. Εσύ πρέπει να σεβαστείς το γεγονός ότι δεν μένεις μόνος σου και οι γονείς σου το ότι δεν είσαι πια παιδί.

 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …