Πέμπτη , 28/03/2024

Παγκόσμιος Σάλος για την νέα Μόδα: Mητέρες τρυπούν με σκουλαρίκια τα μωρά τους – Έρχεται και στην Ελλάδα η βάρβαρη νέα Μόδα – Τι απαντούν μητέρες στο LABEL NEWS

Πόσο ηθικό είναι να βασανίζεις ένα μωρό και να το ταλαιπωρείς για να του τρυπήσεις τα αυτιά ή να του κάνεις piercing; Αυτό είναι το No1 hot θέμα συζήτησης στα social media και συγκεκριμένα στο twitter με αφορμή δύο αναρτήσεων από δύο μητέρες, με θέμα το piercing στα μωρά.

Αρχικά την οργή προκάλεσε ένα βίντεο που έδειχνε μια μητέρα να έχει πάει την λίγων μηνών κορούλα της σε ένα piercing studio για να της τρυπήσει τα αυτιά. Το βίντεο γυρίστηκε στις ΗΠΑ και προκάλεσε οργισμένα σχόλια χιλιάδων χρηστών των social media, που βρήκαν απαράδεκτη τη συμπεριφορά της μητέρας και κάποιοι απαιτούσαν ακόμα και τη σύλληψή της.

Και ενώ τα οργισμένα σχόλια των χρηστών δεν λένε να κοπάσουν, ένα νέο στο Facebook έριξε λάδι στη φωτιά και ξαναφούντωσε τη διαδικτυακή συζήτηση για το κατά πόσο είναι σωστό το piercing σε μωρά. Σύμφωνα με το USA Today το νέο post το ανέβασε πριν από λίγες μέρες η Enedina Vance, και έδειχνε το μωρό της  με piercing στο μάγουλο ενώ η μαμά είχε γράψει μεταξύ άλλων σχολιάζοντας τη φωτογραφία γράφοντας: “Εγώ είμαι ο γονιός της, είναι το παιδί μου, εγώ την έφτιαξα και εγώ θα αποφασίζω για αυτή μέχρι να γίνει 18. Μου ανήκει! Αν δεν της αρέσει όταν μεγαλώσει ας το βγάλει”.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαγορεύει το piercing σε μωρά ή ανήλικα, αν υπάρχει γονική συναίνεση, άρα δεν υπάρχει καμία παράνομη πράξη για τα πρακτικά. Με κίνδυνο η συγκεκριμένη νέα μόδα να έρθει και στην Ελλάδα, αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε σε δύο μητέρες από την Αθήνα, το επίμαχο video και την φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και ζητήσαμε να εκφράσουν τη γνώμη τους. Δείτε τι μας απάντησαν:

Μαρία 35 ετών – Μητέρα δύο παιδιών

“Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό τους. Αυτές δεν είναι μανάδες. Κανονικά θα έπρεπε η Πρόνοια ή όποια υπηρεσία υπάρχει εκεί έξω να τους πάρει τα παιδιά και να μην τους επιτρέψει και πάλι να κάνουν; Τί πράγματα είναι αυτά; Και να τα ανεβάζουν στο internet; Γιατί; Για να παραδειγματιστούν και οι άλλες μανάδες; Ντροπή δεν έχουν αυτές οι γυναίκες; Εγώ ας πούμε δεν έκανα ποτέ κάποια τρύπα πάνω μου. Το παιδί μου μόλις μεγάλωσε και ήθελε να κάνει το πήγα και έκανε τρύπα στα αυτιά του. Αλλά όταν μεγάλωσε. Όχι όταν είναι μωρό. Απορώ πώς καθόταν και έβλεπε μία μάνα το παιδί της να βασανίζεται και το χαιρόταν κιόλας.”

Βάσω 42 ετών – Μητέρα δύο παιδιών

“Εγώ είμαι υπέρ του να κάνουν piercing από νωρίς τα παιδιά, γιατί αν δεν τους αρέσει, θα κλείσει πολύ γρήγορα η όποια τρύπα. Αλλά αυτό είναι ανήκουστο. Τρύπα από τέτοια ηλικία; Αυτό είναι βασανιστήριο για τα παιδάκια. Ειδικά όταν είναι μωρά, το δέρμα τους είναι τόσο ευαίσθητο και νιώθουν τα πάντα με πολύ δύναμη. Μπορεί να τα ακουμπήσεις και να πονέσουν. Σκεφτείτε τί μπορεί να τράβηξαν αυτά τα παιδιά. Και ας πει κάποιος σε αυτή τη μητέρα που λέει ότι της ανήκει το παιδί πως κάνει τεράστιο λάθος και πως δεν θα έπρεπε να γίνει μάνα. Τί πάει να πει είναι δικό μου και μου ανήκει; Σου ανήκει το τραπεζάκι του καφέ. Όχι το παιδί σου τέρας!”

 

Δείτε επίσης

Βαγγέλης Καράλης: «Θα δώσουμε μάχη κατά των νέων Lockdown του Χαρδαλιά» Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, «Μάχη για την Αττική»

Ο Βαγγέλης Καράλης είναι δημοσιογράφος και απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Έχει …