Πέμπτη , 28/03/2024

Παραλίες γυμνιστών στην Αθήνα που μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου χωρίς μαγιό, μακριά από τα αδιάκριτα ενοχλητικά βλέμματα

Κάποιοι δεν χρειάζονται απαραίτητα μαγιό για να απολαύσουν την θάλασσα και τον ήλιο στην παραλία. Ο γυμνισμός αν και λίγο παρεξηγημένος έχει τους λάτρεις του και μαζί μια σειρά από παραλίες- παράδεισους που τους επιτρέπουν ανενόχλητοι να γίνουν ένα με τη φύση. Ειδικότερα στα νησιά της χώρας το «φαινόμενο» είναι πιο σύνηθες, χωρίς αυτό όμως  να σημαίνει πως χρειάζεται να απομακρυνθεί πολύ κανείς απ’ την Αθήνα για να βρεθεί σε μια παραλία γυμνιστών.

Πρώτη και πιο διάσημη επιλογή για πολλούς, τα Λιμανάκια, οι βραχώδεις κολπίσκοι ανάμεσα στη Βάρκιζα και τη Βουλιαγμένη, με καταγάλανα νερά και ευκαιρίες για εντυπωσιακές βουτιές. Ανάλογο κλίμα επικρατεί και στο κολπίσκο του Riba’s, πάλι στη Βάρκιζα, για τους τολμηρούς και μάλλον περιπετειώδεις αφού η κατάβαση εκεί αποτελεί  δύσκολο κομμάτι.

Μια επόμενη επιλογή για ίσους αναζητούν έναν παράδεισο γυμνιστών κοντά στην Αθήνα είναι οι Κολπίσκοι μετά το Μαύρο Λιθάρι, στη Σαρωνίδα. Κατεβαίνοντας την παραλία που είναι χτισμένο το ομώνυμο ξενοδοχείο οι γυμνιστές κατευθύνονται προς τους κολπίσκους. Η υπόλοιπη παραλία «απαιτεί» μαγιό.

Κατευθυνόμενοι προς  Σούνιο πλέον, η ευκαιρίες να βρεθεί κανείς σε ένα στέκι γυμνιστών συνεχίζονται. Τα Λεγρενά, ή αλλιώς ΚΑΠΕ είναι ένα από αυτά. Πρόκειται για μια από τις πιο εξωτικές παραλίες της Αττικής, αν και θέλει λίγο ψάξιμο για να βρεθείς στο σωστό κομμάτι της παραλίας, αφού κατέβεις τα σκαλοπάτια που οδηγούν στην αμμώδη παραλία πρέπει να συνεχίσεις για να βρεις στη πορεία το βραχώδες κομμάτι της.

Η επόμενη επιλογή συνδυάζει το μπάνιο και την ηλιοθεραπεία με μια επίσκεψη στα αρχαιολογικά αξιοθέατα του Σουνίου. Με θέα τον Ναό του Ποσειδώνα, η όμορφη παραλία χωρίζεται σε γυμνιστών και μη, με το πιο φυσικό και απλό διαχωριστικό, έναν βράχο, πάνω στον οποίο κάποιος έχει γράψει «Γυμνός» προϊδεάζοντας τον επισκέπτη.

Ανάλογα και στη  περιοχή της Βραυρώνας οι γυμνιστές μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους  μόλις δυο χιλιόμετρα από το μουσείο της θεάς Αρτέμιδος.

Ακόμη, μια πιο σκιερή και δροσερή επιλογή για τους φυσιολάτρεις, η παραλία Μαρίκες στη Ραφήνα. Από τη μια μεριά υπάρχει η οργανωμένη παραλία με το όνομα Μαρίκες που όμως δεν απευθύνεται σε γυμνιστές και από την άλλη πίσω από τα βράχια μια μικρή όαση για τους τελευταίους.

Για πιο ήσυχες και πιο ιδιωτικές καταστάσεις ενδείκνυται η παραλία Ραμούντα(ς) βορειοανατολικά της Αττικής προς το Γραμματικό. Λόγω του ότι είναι αρκετά απομακρυσμένη έχει ελάχιστο κόσμο και συνεπώς πολύ καθαρά νερά.

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …