Τρίτη , 19/03/2024

«Πετάξτε τα όλα και κυκλοφορείτε γυμνοί!» Έρευνα αποκαλύπτει ότι ο γυμνισμός μας κάνει πιο χαρούμενους!

Γυμνισμός ή αλλιώς πρακτική έκθεσης του γυμνού σώματος. Πολλοί τον κατακρίνουν, άλλοι τον υποστηρίζουν χωρίς όμως οι ίδιοι να κάνουν και κάποιοι αναζητούν όλο το χρόνο μέρη που επιτρέπεται να «πετάξουν τα ρούχα τους». Χρόνο με το χρόνο, ιδιαίτερα τη καλοκαιρινή περίοδο παρατηρούμε ότι ο γυμνισμός αυξάνεται.

Η αίσθηση της ελευθερίας, της ευεξίας και την χαλάρωσης που αισθάνεται ένας άνθρωπος όταν δεν φοράει ρούχα είναι γνωστή. Πόση όμως ευεξία μπορεί να νιώσει κάποιος όταν δεν είναι γυμνός στο δωμάτιο μόνος του αλλά σε έναν χώρο με άλλους γυμνούς δίπλα του; Σχετική έρευνα αποκαλυψε τα οφέλη του γυμνισμού, τα οποία δεν είναι λίγα.

Ομάδα ειδικών από το Κολέγιο Γκόλντσμιθς του Πανεπιστημίου του Λονδίνου με επικεφαλή τον Dr. Keon West του Τμήματος Ψυχολογίας του Κολεγίου αναζήτησε τα ενδεχόμενα οφέλη του γυμνισμού. Συγκεκριμένα, διερεύνησε τη σχέση μεταξύ γυμνισμού, της εικόνας που έχουν οι άνθρωποι για το σώμα τους, της αυτοεκτίμησής τους και του βαθμού ικανοποίησης από τη ζωή τους.

Τα ευρήματα έδειξαν πως οι άνθρωποι που έκαναν γυμνισμό ήταν πιο ευτυχισμένοι από τους υπόλοιπους, είχαν καλύτερη εικόνα για τον εαυτό τους, αγαπούσαν περισσότερο τα σώματά τους και ως αποτέλεσμα, ήταν πιο ικανοποιημένοι με τη ζωή τους. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, όσο περισσότερο καιρό ήταν κάποιος γυμνιστής και όσο πιο συχνά συμμετείχε σε δραστηριότητες κατά τις οποίες έβγαζε τα ρούχα του από άλλους ανθρώπους, τόσο πιο χαρούμενος ήταν.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Dr. Keon West σε σχετικό άρθρο σημείωσε πως ο γυμνισμός έχει όντως ψυχολογικά οφέλη, καθώς μας βοηθάει να βλέπουμε το σώμα μας με άλλο μάτι, πιο θετικό και θα μπορούσε να είναι μία απλή, χαμηλού κόστους λύση, στο πρόβλημα της δυσαρέσκειας για την εικόνα του σώματος.

Συμπέρασμα; Σίγουρα σε κανέναν δεν αρέσει να «βγαίνει από τα ρούχα του» αλλά μια δοκιμή να τα βγάλει μόνος του μπορεί να μην είναι τόσο κακή ιδέα.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …