Πέμπτη , 28/03/2024

Ποιος είπε ότι το φαγητό στο «χέρι» δεν μπορεί να είναι ποιοτικό και διαφορετικό – Αυτά είναι τα καλύτερα και πιο νόστιμα gourmet street food της Αθήνας

Τρέχεις όλη μέρα στους δρόμους και χάνεις το μεσημεριανό σου φαγητό; Η λύση βρίσκεται σε κάθε γωνιά της Αθήνας προκειμένου να απολαύσεις ενα νόστιμο και γρήγορο street food στο ‘’ποδι’’.

Ξεκινάμε απο ένα αρκετά φημισμένο μαγαζί το  “etnico”  όπου βρίσκεται στην οδό κολοκοτρώνη 22. Είναι δύσκολο να μη σταθείς τουλάχιστον μια στιγμή να το χαζέψεις. Έχει χρώματα έντονα, που δηλώνουν τον ethnic χαρακτήρα του. Ρεβίθια, κόκκοι κακάο, ζατάρ (μείγμα μπαχαρικών), κανέλα, γαρίφαλο, αστεροειδής γλυκάνισος και άλλα πολλά περιμένουν να μεταμορφωθούν σε φαλάφελ, να γλιστρήσουν στην guacamole, και να μπερδευτούν με τον κιμά του burrito. Και αν δεν το καταλάβατε ακόμα, το Etnico είναι ξεφτέρι στις πολυεθνικές γεύσεις. Αρκετά φθηνό φαγητό με τιμές που ξεκινάνε απο 2,50 ευρό.

Το ’’Los Loros’’, ή αλλιώς οι παπαγάλοι στα ισπανικά, φτερούγιζει στην οδό  Ξενοφώντος 14 στην καρδιά της Αθήνας. Ψωμάκια, φτιαγμένα με καλαμπόκι και παραγεμισμένα με ό,τι βάζει ο πεινασμένος νους. Μπορείτε να τα γεμίσετε στο εσωτερικό τους με μοσχάρι, sofrito, τσένταρ, μαύρα φασόλια και άλλα πολλά που θα βρείτε στο μαγαζί ξεκινώντας απο τα μόλις 2,90 ευρό. «Το Σαν Φρανσίσκο» βρίσκεται στο μεταξουργείο στην οδό κεραμεικού 99 εκεί όπου μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στα εικοσιπέντε σάντουιτς που ο Βασίλης φτιάχνει μπροστά σου. Κανένα απο τα υλικά που χρησιμοποιεί δεν διαλέγονται στην τύχη κ έτσι έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις κάτι που θα σου πάρει σίγουρα το μυαλό.

Το επόμενο μαγαζί το λένε ‘’Κιοφτέ’’ και βρίσκεται στο στενάκι της Λυκαβηττού 6, στο Κολωνάκι φέρνοντας αέρα και γεύσεις από Σμύρνη. Είναι ενα μικρό και παράλληλα πολύ όμορφο μαγαζάκι όπου κρύβει την μυστική συνταγή για κιοφτέδες της γιαγιάς του ιδιοκτήτη απο το 1904.

Για το τέλος άφησα το ‘’Falafellas’’ στην οδό αιόλου 51 ένα μαγαζί με προτόγνωρες ουρές σε καθημερινή βάση. Ήρθε και έφερε ιδιαίτερες λιχουδιές από τη Μέση Ανατολή. Εκεί θα βρείτε  τραγανά, φρεσκοτηγανισμένα φαλάφελ  σε μικρές (με € 2,50) ή μεγάλες αραβικές πίτες (με € 3,50) μέσα στις οποίες βάζουν ταχίνι, λάχανο, μαρούλι, μελιτζάνα, ντομάτα, αγγουράκι και σος γιαουρτιού. Επίσης θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε φρέσκους ρεβυθοκεφτέδες, χούμους, δροσερές σαλάτες, όλα πολύ προσεγμένα και πολύ οικονομικά.

Καλή σας απόλαυση.

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …