Τρίτη , 16/04/2024

Πολιτιστική Ατζέντα: Εκδηλώσεις, Φεστιβάλ, Συναυλίες – Που να πάω αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Οι Λονδρέζοι “The Great Malarkey” έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Οι λονδρέζοι The Great Malarkey έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο roof stage του gazarte με τους Θεσσαλονικιούς The Speakeasies για μια gypsy-punk και swing-jazz συνάντηση σε ένα μοναδικό live την Παρασκευή 31 Αυγούστου.

Οι The Great Malarkey ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του δεύτερου album τους “Doghouse” και μετά την μεγάλη τους παγκόσμια περιοδεία, φέρνουν την άγρια ενέργεια που τους χαρακτηρίζει στην Αθήνα, σε ένα από τα τελευταία μεγάλα live του καλοκαιριού. Όπως λένε “βάζουν την καρδιά τους σε κάθε δίσκο, σε κάθε συναυλία, σε κάθε τραγούδι και σε κάθε ερμηνεία” και αυτό φαίνεται σε κάθε εκρηκτική τους εμφάνιση που μένει αξέχαστη.

Οι The Speakeasies, γνωστοί τόσο στο αθηναϊκό όσο και στο κοινό της βορείου Ελλάδος, συμπληρώνουν ιδανικά τους “θορυβώδεις” The Great Malarkey, χαρίζοντας στην μουσική αυτή συνάντηση την μελωδικότητα, το tamperamento και τις swing συνθέσεις που κερδίζουν τους ακροατές τους κάθε φορά.

47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Το κεντρικό αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης είναι «Μελοποιημένη Ποίηση»

Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι ένας θεσμός που για πολλές δεκαετίες εμπλουτίζει και αναβαθμίζει την πολιτιστική ζωή της Αθήνας.

Το κεντρικό αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης είναι «Μελοποιημένη Ποίηση». Αφιερωματικές βραδιές στους μεγάλους δημιουργούς –ποιητές και συνθέτες–, με τη συμμετοχή κορυφαίων τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών και με τις παρεμβάσεις σημαντικών ανθρώπων από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, μας ξεναγούν στα μονοπάτια της περιπετειώδους διαδρομής του ποιήματος, από τη δημιουργία του στις σελίδες του βιβλίου, μετά στο πεντάγραμμο και από εκεί στα χείλη όλων μας.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Αυγούστου έως και τις 16 Σεπτεμβρίου 2018. Τα επίσημα εγκαίνια θα είναι προγραμματισμένα για τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 20:00.

«ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ. ΕΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ» ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Μια φωτογραφική έκθεση για το πώς ερμήνευσαν τις ελληνικές θάλασσες Έλληνες και ξένοι φωτογράφοι από τα μέσα του 19ου αιώνα έως τα τέλη του 1970

Στο πέρασμα των αιώνων η ελληνική θάλασσα, άρρηκτα δεμένη με την ιστορία του τόπου και τη ζωή των κατοίκων του, δεν έπαψε να εμπνέει ποιητές και καλλιτέχνες.

Μετά την εφεύρεση της φωτογραφίας, στα μέσα περίπου του 19ου αιώνα, και μέχρι σήμερα, στις ζωγραφικές αναπαραστάσεις του ελληνικού θαλασσινού τοπίου έχουν προστεθεί αναρίθμητες φωτογραφικές εικόνες της ίδιας θεματολογίας.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης είναι χωρισμένες σε τέσσερεις χρονολογικές ενότητες και αναδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες φωτογράφοι, αλλά και οι ξένοι συνάδελφοί τους που επισκέφτηκαν ή έζησαν μεγάλα χρονικά διαστήματα στη χώρα, προσέγγισαν και ερμήνευσαν τις ελληνικές θάλασσες από τα μέσα του 19ου αιώνα έως τα τέλη του 1970.

 

Δείτε επίσης

Μόνο Μαζί Μπορούμε: “55 τρόποι να αγαπήσεις τον εαυτό σου” στις 25 & 26 Νοεμβρίου

Το #MonoMaziMporoume είναι μια πρωτοβουλία της Σχολής Αγάπης Εαυτού που λειτουργεί υπό την Αιγίδα του …