Τρίτη , 19/03/2024

Πως θα κάνετε τα παλιά σας ξύλινα έπιπλα, να μοιάζουν καινούργια και μοντέρνα, χωρίς να ξοδευτείτε

Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο σπίτι που να μην έχει μέσα έστω και ένα παλιό έπιπλο, αλλά και σε περίπτωση που δεν το έχει σε κάποιο φανερό σημείο σίγουρα θα το έχει σε κάποια αποθήκη επειδή το βαρέθηκε η δεν ταίριαζε στο χώρο και την διακόσμηση. Λόγω του ότι οι εποχές είναι αρκετά δύσκολες, οι δουλειές ελάχιστες και οι μισθοί αρκετά χαμηλοί είναι καλό να βάζουμε την φαντασία μας και την όρεξη μας να οργιάζει προκειμένου να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο μόνοι μας.

Γι’ αυτό λοιπόν όσο και αν δεν θέλεις να βλέπεις μπροστά σου κάποια έπιπλα , κάνε αναθεώρηση και σκέψου πως με λίγο χρώμα , κατάλληλη τεχνική και υπομονή τα πάντα μπορούν να συμβούν και να αλλάξουν σε κάτι ξεχωριστό με όμορφο design. Εμείς είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε τις καλύτερες τεχνικές και λύσεις προκειμένου να αλλάξετε παλιά έπιπλα ξύλου που αγνοήσατε κάποτε και τα αφήσατε στην άκρη. Απλά να γνωρίζεται πως οι παρακάτω τεχνικές αφορούν αποκλειστικά έπιπλα από ξύλο και όχι από μελαμίνη η οτιδήποτε άλλο.

Το πρώτο βήμα και αρκετά σημαντικό πρέπει να τρίψετε καλά το έπιπλο προκειμένου να μην υπάρχουν υπόλοιπα από κομμάτια ξύλου πάνω και αφήσει ίχνη στο πέρασμα της μπογιάς. Να ξέρετε πως θέλει καλό και δυνατό χέρι αφού δεν είναι και τόσο εύκολη δουλειά το τρίψιμο , όμως είναι σημαντικό να αποφύγουμε οποιαδήποτε διχρωμία στο έπιπλο μας. Για να μην σας αφήσει το βερνίκι φουσκάλες , βεβαιωθείτε πως δεν έχετε αφήσει σκόνες από το τρίψιμο η χρησιμοποιήστε ένα βρεγμένο πανί για να το περάσετε από πάνω προκειμένου να είστε σίγουροι.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να βάψετε ένα ξύλινο έπιπλο μπορείτε είτε με ρολό είτε με πινέλο ακόμα και με σπρέι. Με το ρολό θα έχετε ένα πιο ματ αποτέλεσμα σε σύγκριση με το πινέλο που αφήνει πιο γυαλιστερή την επιφάνεια ενώ το σπρέι θέλει λίγη παραπάνω προσοχή και τεχνική αλλά αφήνει και αυτό ένα πιο φυσικό και ματ αποτέλεσμα επίσης. Και στις τρεις περιπτώσεις θα χρειαστεί να το περάσετε δυο φορές με το χρώμα που θα επιλέξετε για να δείξει καλύτερα το έπιπλο σας και να μην υπάρχουν κενά. Στη συνέχεια θα το τρίψετε ελαφρά με ένα λεπτό γυαλόχαρτο.

Όσο αφορά την επιλογή χρώματος αυτό είναι ένα αποκλειστικά δικό σας προσωπικό θέμα. Θα το διαλέξετε ανάλογα τον χώρο και τα χρώματα που έχετε στο δωμάτιο που θα τοποθετήσετε το έπιπλο σας αλλά και ανάλογα το γούστο σας. Οι επιλογές είναι άπειρες, παρόλα αυτά θα σας πρότεινα να επιλέξετε παστέλ αποχρώσεις όπως το τιρκουάζ που ταιριάζουν πολύ στο ξύλο η να πάτε στην άλλη άκρη με πιο έντονα χρώματα όπως το κίτρινο.

Τέλος μια έξτρα συμβουλή επειδή σας αγαπάμε και σας προσέχουμε… σε περίπτωση που θέλετε να βάψετε κάποια ξύλινη καρέκλα με ύφασμα δοκιμάστε να της αλλάξετε και το κάλυμμα της με κάτι πιο μοντέρνο η αντίστοιχα ένα πιο vintage  σχέδιο.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …