Τρίτη , 23/04/2024

Πόσο καλό μπορεί να μας κάνει ένα και μόνο φιλί στη Ψυχική μας και σωματική μας υγεία

Φίλα με ακόμα, φίλα με ακόμα, όλα τα άλλα ηχούν μακρινά, ένα αστέρι που σκάει στου ουρανού την καρδιά…”

Ένταση, πάθος, έρωτας αλλά και τρυφερότητα, γαλήνη, αγάπη. Κάθε σημαντική στιγμή της ζωής μας επισφραγίζεται με αυτό και όχι άδικα. Ένα φιλί είναι ο πιο απλός, γρήγορος, άμεσος και ίσως κατάλληλος τρόπος για να φέρει δύο ανθρώπους κοντά όταν οι λέξεις δεν αρκούν, δεν βοηθούν, είναι περιττές. Ένα φιλί είναι αρκετό για να σου φτιάξει τη μέρα και να σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη ζωή. Εξάλλου, τα οφέλη ενός μόνο φιλιού είναι πολλαπλά και πέρα από την ψυχική αφορούν και την σωματική μας υγεία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έχει υπογραμμίσει και ο Dawn Maslar, καθηγητής βιολογίας και βραβευμένος συγγραφέας, «όταν φιλιόμαστε, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες παράγεται η ορμόνη ωκυτοκίνη,  που αποκαλείται η ορμόνη της αγάπης, επειδή ενισχύει το δέσιμο μεταξύ δυο ανθρώπων -ιδιαίτερα των γυναικών-». Επιπλέον, ένα μόνο φιλί βοηθάει στην απελευθέρωση ενδορφινών, γνωστών και ως ορμονών της ευτυχίας, γεγονός που  πέρα από το γεγονός ότι βοηθά να συνδεθείτε συναισθηματικά με το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει, παράλληλα λειτουργεί και ως ελιξήριο για να αισθανθείτε καλύτερα.

Όμως, ένα φιλί δεν φτάνει μόνο μέχρι εκεί. Η αδρεναλίνη είναι μια ακόμη ορμόνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια ενός καυτού, μεγάλης διάρκειας φιλιού και η επιρροή που έχει στην καρδιά μας είναι μοναδική. Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια παραγωγής και απελευθέρωσης της στη ροή του αίματος η καρδιά στέλνει το αίμα σε όλο το σώμα πιο γρήγορα με αποτέλεσμα να αναπνέουμε γρηγορότερα και η καρδιά μας να χτυπά πιο δυνατά. Ταυτόχρονα, εκτός από το καρδιαγγειακό, το φιλί επηρεάζει θετικά τόσο το ανοσοποιητικό όσο και το ενδοκρινολογικό σύστημα καθώς μειώνει αισθητά τα επίπεδα κορτιζόλης.

Έτσι, ένα παθιασμένο φιλί μπορεί εύκολα να λειτουργήσει και ως μια αποτελεσματική τεχνική χαλάρωσης, ηρεμώντας σώμα αλλά και πνεύμα. Τέλος, από τις ευεργετικές ιδιότητες του φιλιού δεν θα μπορούσαν να λείπουν αυτές που αφορούν την εξωτερική μας εμφάνιση. Όσοι αγαπούν το φιλί δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την επιδερμίδα τους κι αυτό γιατί η αδρεναλίνη, η οποία ανεβαίνει στα ύψη κατά τη διάρκεια αυτού, φροντίζει για την καλύτερη αιμάτωση του οργανισμού. Εξάλλου, ο έρωτας δεν κρύβεται γιατί απλά ομορφαίνει!

Άν, λοιπόν, μετά από όλα αυτά ακόμη διστάζετε, ξανασκεφτείτε το…

Δείτε επίσης

Δημήτρης 25 ετών: «Κάνω σεξ μέσω διαδικτύου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν θέλω τις πραγματικές γυναίκες» Όταν η Virtual Reality αντικαθιστά την αληθινή ζωή …

Άκης Τσακίρης Χωρίς αμφιβολία, ένα μεγάλο ποσοστό των ενεργειών ενός ανθρώπου, γίνεται μέσω διαδικτύου. Μάλιστα, …