Παρασκευή , 19/04/2024

Πώς η γλώσσα του σώματος μπορεί να γίνει το πιο γοητευτικό ατού σας και να «σαγηνέψετε» στα επαγγελματικά και τα προσωπικά σας την στιγμή που πολλοί «το έχουν χάσει» …

Υπάρχουν πολλές γλώσσες όμως μια είναι αυτή που είναι κοινή για όλους. Γλώσσα του σώματος. Περίπου το ογδόντα τις εκατό των μηνυμάτων που λαμβάνουμε από τους συνομιλητές μας είναι σε λεκτική μορφή. Τι συμβαίνει όμως με το υπόλοιπο; Ένα σημαντικό ποσοστό αφορά την γλώσσα του σώματος. Όλοι ανεξεραίτως επικοινωνούμε με αυτήν ,όμως το γνωρίζουμε;

Υπάρχουν σημάδια που φανερώνουν πολύ περισσότερα από όσα μπορούν λίγες λέξεις. Αναγνωρίζοντας κάποια από αυτά μπορείτε να αποκτήσετε πιο στενή σχέση με τον συνομιλητή σας από τη στιγμή που καταννοείτε περισσότερα από όσα θέλει να δείξει.

Το πρόσωπο θεωρείται η πιο σημαντική πηγή μη λεκτικής επικοινωνίας. Το βλέμμα κυρίως αλλά και οι σπασμοί που μπορεί να υφίστανται κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί.

Για παράδειγμα, όταν κάποιος ανασηκώνει έστω και ελαφρά τα φρύδια του τότε μάλλον είναι περισσότερο εντυπωσιασμένος απ’ ότι νομίζετε. Για την ακρίβεια, σημαίνει ότι ενδιαφέρετε για εσάς και για όσα έχετε πει αλλά και για την συζήτηση σας.

Παράλληλα, ο τόνος της φωνής αποκαλύπτει στοιχεία για τον συνομιλητή μας και την διάθεση του. Συχνά οι μελαγχολικοί άνθρωποι μιλούν αργά και χαμηλόφωνα, αλλά το ίδιο μπορεί να κάνει και κάποιος που θέλει να συγκαλύψει την οργή του. Από την άλλη, ο γρήγορος και δυναμικός τρόπος ομιλίας φανερώνει αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Δεν αποκλείεται, όμως, κάποιος να μιλά έτσι μόνο και μόνο για να δημιουργήσει τις εντυπώσεις που επιθυμεί.

Τα χέρια είναι ένα ακόμη «παράθυρο» που επιτρέπει την πρόσβαση στο μυαλό και τη διάθεση του συνομιλητή μας. Οποιαδήποτε νευρική κίνηση είναι ιδιαίτερα αποκαλύπτική για την συναισθηματική μας κατάσταση. Πιο συγκεκριμένα, όταν τα χέρια μας είναι σταυρωμένα ή στις τσέπες είναι μια ένδειξη πως δεν έχουμε όρεξη να συμμετέχουμε στη συζήτηση. Οι παλάμες, επιπλέον, αποκαλύπτουν ανάλογα με τον τρόπο που κινούνται τις επιθυμίες μας. Όταν είναι εκτεθειμένες φανερώνουν ειλικρίνεια, ενώ, αντίθετα όταν είναι στραμμένες προς τα κάτω τάσεις επιβολής εξουσίας.

Τα πόδια είναι το ίδιο αποκαλυπτικά των συναισθημάτων μας. Όταν αισθανόμαστε άβολα, το πιθανότερο είναι να κουνάμε νευρικά το πόδι μας, γεγονός που αποκαλύπτει τάσεις φυγής. Αντίθετα, όταν είμαστε ήρεμοι η γενικότερη στάση του σώματος μας αποκαλύπτει άνεση και χαλαρότητα.

 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …