Σάββατο , 20/04/2024

Πώς να αξιοποιήσετε τα παλιά σας άχρηστα βιβλία, διακοσμώντας όμορφα και πρωτότυπα τον χώρο σας

Κάθε σπίτι κρύβει μέσα του αρκετά βιβλία ακόμα και με κιτρινισμένες σελίδες που έχουν ξεχαστεί με το πέρασμα του χρόνου, και κάθε φορά η ίδια απορία και αγανάκτηση για το που θα χωρέσουν όλα, αφού η βιβλιοθήκη έχει αντικατασταθεί με τα νέα αποκτήματα μας. Ποιος είπε όμως πως τα παλιά μας βιβλία αποτελούν πρόβλημα και όχι μέρος διακόσμησης σε κάποιο σημείο του σπιτιού μας; Μη χάνετε χρόνο και χρησιμοποιήστε τα ξανά δίνοντας τους αξία στην διακόσμηση του σπιτιού σας.

Δυστυχώς δεν είναι λίγες οι φορές που σε μερικά ξεχασμένα αντικείμενα δεν δίνουμε καμία σημασία και καταλήγουν κάποια μέρα στα σκουπίδια μένοντας ανεκμετάλλευτα. Κάθε πράγμα και αντικείμενο που υπάρχει μέσα στο σπίτι μας έχει το δικό του ρόλο και μάλιστα αν σκεφτούμε καλύτερα μπορούμε να του δώσουμε και ένα καινούργιο, πιο μοντέρνο. Το ίδιο συμβαίνει και με τα βιβλία μας, είναι τόσο απλό να αναδείξετε ένα κομμάτι του σπιτιού σας τοποθετώντας σωστά μερικά βιβλία. Ας δούμε πως μπορούν να διαμορφώσουν αντικείμενα αλλά και δωμάτια.

Οι χρησιμότητες τους αρκετές, γι’ αυτό και θα σας κάνουν να μην πιστεύετε στα μάτια σας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ράφια στηρίζοντας τα καλά στον τοίχο σας, ως μολυβοθήκη αν κρατήσετε το εσωτερικό με τις σελίδες, ως διακοσμητικά πάνω σε ένα μικρό τραπέζι στο σαλόνι σας, στερεωμένα μέσα σε διακοσμητικά καφάσια μαζί με κεριά, στοιβαγμένα σε σειρά πάνω από το κουρτινόξυλο σας για να δώσουν μια πιο μοντέρνα εικόνα στο σαλόνι σας ενώ ακόμα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και ως βάση για το τραπεζάκι του σαλονιού σας.

Δείτε επίσης

Ρουστίκ: Η νέα τάση στην διακόσμηση που ταιριάζει απόλυτα σε μία business woman

Του Άκη Τσακίρη  Το αιώνιο πρόβλημα μίας επιτυχημένης γυναίκας. Η διακόσμηση. Και πιο συγκεκριμένα, η …